Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Přechovával věci z trestné činnosti

Karviná - policisté musí prověřit původ desítky jízdních kol 

V minulých dnech kriminalisté provedli domovní prohlídku na jednom místě v Karviné. Následně komisař zahájil trestní stíhání a obvinil 29letého muže ze spáchání několika přečinů podílnictví.

Za vinu je mu kladeno, že někdy v březnu převzal dětsku elektrickou čtyřkolku, i když věděl o jejím nelegálním původu. I přesto, že si musel být vědom, že čtyřkolka má vyšší hodnotu, vyplatil za ni jeden tisíc korun.

O měsíc později od jiného kumpána si převzal jízdní kolo v hodnotě přibližně 16 000,- Kč, za které vyplatil jeden tisíc korun.

V létě stejným způsobem převzal elektrickou koloběžku, která byla vykoupená za 2 500,- Kč. Policisté zjistili, že všechny věci pocházejí z trestné činnosti.

Lidem od kterých věci přijal slíbil zpět vykoupení. Byli to muži s kriminální minulostí a pachatel věděl, že nežijí spořádaným životem, jsou nezaměstaní a osobami nedůvěryhodnými.

Při domovní prohlídce bytových i nebytových prostor bylo nalezeno několik desítek jízdní kol i různé součásti kol, u kterých bude postupně prověřován jejich původ.

U obviněného byl podán návrh na jeho vazební stíhání, kterému soud vyhověl. Mladý muž byl ze soudu převezen rovnou do vazební věznice. Podílníkovi, který byl v minulosti dvakrát soudně trestán, může hrozit trest odnětím svobody na šest měsíců až pět let. Výše trestu se bude odvíjet od vyčíslení skutečné škody.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, zpravodajství 28.8.2017
komisař

+420 974 734 208
+420 602 161 727
zlatuse.viackova@pcr.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE
kancelář ředitele krajského ředitelství
oddělení tisku a prevence


Havířská 1511
735 06 Karviná – Nové Město

vytisknout  e-mailem