Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Před agresivním přítelem utekla oknem

VSETÍNSKO: Muže jsme obvinili z loupeže a omezování osobní svobody.  

Včera obvinil policejní komisař čtyřiadvacetiletého muže z Jablůnky ze dvou násilných trestných činů. Mladý muž se měl násilnostech dopustit na své přítelkyni. 
 
Čtyřiadvacetiletý muž přišel v úterý odpoledne do restauračního zařízení v Jablůnce, kde pracuje  jeho o pár let mladší přítelkyně. Muž byl opilý a navíc pod vlivem drog. Po přítelkyni chtěl peníze, přičemž jí vulgárně nadával a vyhrožoval zabitím, pokud mu peníze nedá. Žena mu finance odmítla dát. Nato muž reagoval slovy, že si je vezme sám. Šel za bar, kde mladá žena stála a fyzicky ji napadl. Žena si vzala ze strachu, že jí ublíží na obranu do ruky nůž, který jí však vypadl poté, co ji za ruku násilník surově chytl. Muž si nakonec odnesl z číšnického fleku několik stovek a z baru mobilní telefon. Ženě se poté podařilo utéct z podniku ven, zavolala majitelce restaurace a poté policii. Mezitím násilník z objektu odešel. Kolegové z Jablůnky dorazili na místo, zjistili od mladé ženy, co se stalo, a jeli muže hledat. Agresivního muže zadrželi po několika minutách v místě bydliště a převezli ho do policejní cely.  Od mladé ženy jsme se dále dozvěděli, že ji její přítel hrubě fyzicky napadl poprvé už v noci na úterý, když se vrátila z práce domů. Pak na ni znovu fyzicky zaútočil hned v úterý ráno, když se chystala odejít do práce. Zamkl jí dveře a řekl, že nikam nepůjde. Povalil ji na zem a surově ji bil. Z bytu před ním musela utéct oknem.
 
Mladý muž vystřízlivěl a byl schopen výslechu až včera dopoledne, kdy mu policejní komisař sdělil obvinění z loupeže a trestného činu omezování osobní svobody. Pak jsme ho ze zadržení propustili. Hrozí mu až desetiletý trest odnětí svobody.
 
 
 
3. května 2013, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem