Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Před jízdou konzumovali alkohol

Nezodpovědní řidiči usedají za volant posíleni alkoholem 

      I přesto, že za jízdu pod vlivem alkoholu nehrozí zrovna příliš malé tresty, potýkáme se na našem okrese s tímto problémem poměrně často. Výjimkou nebyl ani uplynulý víkend, kdy byl alkohol za volantem příčinou tří dopravních nehod. V sobotu hodinu po půlnoci kontrolovali policisté při běžné silniční kontrole 28letého řidiče renaultu. Ten nadýchal více než 1,3 promile alkoholu. Policisté mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestního činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Nyní mu mimo zákazu činnosti hrozí až roční trest odnětí svobody.

     Stejného prohřešku se dopustil i 53letý muž z Javorníku, kterého policisté kontrolovali v neděli dvě hodiny po půlnoci. Za volantem škodovky se vydal do ulic Vysokého Mýta ve značně podnapilém stavu. Při orientační dechové zkoušce nadýchal bezmála 2,5 promile. Navíc vyšlo najevo, že ani není držitelem řidičského oprávnění. U soudu se proto bude zodpovídat hned ze dvou trestných činů – jízda bez řidičského oprávnění a ohrožení pod vlivem návykové látky.

     Podnapilý a bez řidičáku se vydal v neděli po půlnoci za volantem BMW do světa i 18letý mladík ze Sloupnice. Nedojel daleko. V Dolní Sloupnici havaroval. I tohoto mladého muže čeká stejný osud – za svoje nezodpovědné jednání se v brzké době ocitne před soudem.


vytisknout  e-mailem