Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Před jízdou popíjeli alkohol

Tři řidiči pod vlivem 

      V Klatovech na ulici Pražské v pátek 27. ldna 2012 v 7.36 hodin policisté kontrolovali řidiče 37 letého muže z obce na Plzni-jihu, který řídil vozidlo zn. Citroën Xsara. Při kontrole se řidič podrobil dechové zkoušce a bylo zjištěno 1,66 a při opakované zkoušce 1,78 pormile alkoholu.
    V sobotu 28. ledna 2012 v 1.50 hodin policisté kontrolovali v Plánici řidiče 18 letého muže z obce u Klatov, který řídil vozidlo zn. VW Vento. Řidič se s uvedeným vozidlem zaklínil na kamenných schodech. Dechovou zkouškou bylo naměřeno 2,12 a opakovaně 1,88 promile alkoholu.
     V sobotu byl v Horažďovicích ve 12.35 hodin kontrolován hlídkou policie na ulici Nábřežní řidič 22 letý muž ze Strakonic jenž řídil vozidlo zn. Seat Toledo. Podrobil se dechové zkoušce a přístroj naměřil 1,38 a opakovaně 1,42 promile alkoholu. Na vozidle byly umístěny registrační značky přidělené jinému vozidlu.
     Kontrolovaní řidiči souhlasili s lékařským vyšetřením i odběrem krve a za doprovodu policistů byli převezeni do zdravotnických zařízení. Policisté mužům zadrželi řidičské průkazy a jsou podezřelí ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 

nprap. Ladmanová Dana

30.1.2012

vytisknout  e-mailem