Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Před jízdou se měl posílit lahví rumu

MŘ Ostrava - Jeho jízda byl jeden velký slalom, jediná žena zavolala na linku 158. 

První srpnový den na tísňovou linku 158 operační důstojník přijal oznámení od ženy, která po pravém poledni projížděla ulicí 28. října v Ostravě-Mariánských Horách a před sebou si všimla černého auta značky Nissan. Okamžitě pojala podezření, že něco není v pořádku. Jeho řidič totiž kličkoval, najížděl na obrubník a dokonce autem najel i na tramvajový pás, po kterém jel několik desítek metrů. Svědkyně Lenka ani na vteřinu nezaváhala a vše oznámila. Vzhledem k tomu, že auto neustále přibržďovalo, měnilo způsob jízdy a přejíždělo z jednoho jízdního pruhu do druhého, kdy dokonce mělo jet i v odstavném pruhu, rozhodla se za tímto jet do doby, než uvidí policejní vozidlo. Řidič pokračoval v jízdě směrem na Porubu a poté do Třebovic.

Operační důstojník okamžitě zmobilizoval hlídky, které se nacházely poblíž. Zhruba dvě minuty od oznámení stačily k tomu, aby kličkujícího řidiče dojeli policisté jak z oddělení hlídkové služby Ostrava, kteří relaci ve vysílačce slyšeli, tak z porubských obvodních oddělení. Spojili se s oznamovatelkou Lenkou, která jeho nebezpečnou jízdu stále sledovala. Muži zákona viděli řidiče vozidla Nissanu, jak kličkuje a dokonce najel i na obrubník. Ihned zareagovali a za použití světelného a signalizačního zařízení ho vyzvali k zastavení. Řidič auta na toto zareagoval během chvilky a vozidlo odstavil u okraje vozovky. Už při prvním kontaktu s ním policisté cítili silný závan alkoholu. Jen několik minut po pravém poledni u 39letého cizince policisté naměřili dechovou zkouškou téměř 4 promile alkoholu v dechu.

Po vystřízlivění, které bylo až následující den, mu policisté z obvodního oddělení Ostrava-Poruba 2 ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Jak sám podezřelý uvedl, před jízdou měl vypít lahev rumu, údajně se měl cítit opilý, ale přesto nasedl do auta, které řídil.

Rádi bychom tímto poděkovali paní Lence, která jako jediná zareagovala na nebezpečnou jízdu opilého řidiče.

7. srpna 2024

por. Bc. Eva Michalíková

vytisknout  e-mailem