Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Před policejním psem neutekli

Ani dvoukilometrový útěk přes les nepomohl dvěma prchajícím mužům. V patách jim byl služební pes Dux! 

Včerejší služba prověřila kondiční zdatnost hned několika policistů! V odpoledních hodinách zastavovala hlídka dopravních policistů na silnici mezi Jeseníkem nad Odrou a Hůrkou vozidlo Opel Vectra. Řidič však na pokyny policistů nereagoval a zuačal před policejním autem ujždět. 22letý řidič vjel mimo hlavní silnici a mířil k lesu. Policisté se vydali za ním. Po několika stech metrech vozidlo Opel Vestra vypovědělo službu a osádka vozidla pokračovala v útěku směrem k lesu.
To už se na místo blížil přivolaný psovod se svým psem Duxem. Vypracoval stopu a běžel směrem, kterým před ním prchalia osádka vozidla. Přibližně po dvou kilometrech vypátral osádku vozidla. Muži však byli vyčerpaní a proto pod dohledem služebního psa vyčkali na příchod zasahujících policistů.

Následnou kontrolou totožnosti bylo zjištěno,l že se jedná o dva muže ve věku 20 a 22 let ze Starého Jičína. 22letý řidič řídil své osobní vozidlo Opel Vectra, ve kterém jel se spolujezdcem, přesto, že není držitelem žádné skupiny či podskupiny řidičského oprávnění podle zvláštního zákona a dále řídil motorové vozidlo, přestože mu byl uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel rozhodnutím Okresního soudu v Novém Jičíně ze dne 24.9.2007 v délce 2 let a 6-ti měsíců.
Dne 20. srpna 2008 byly policejním orgáném DI PČR OŘ Nový Jičín zahájeny ve úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.
Řidič byl vyzván k vydání věci - osobního motorového vozidla tovární značky Opel Vectra, jako věc důležitou pro trestní řízení, které dobrovolně vydal. Bude podán návrh na propadnutí věci

vytisknout  e-mailem