Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Před policisty se ukryli v podkroví

Šumperk - našel je služební pes 

Před policisty se ukrali v podkroví
Dne 11.2.2010 před půlnocí, zjistila hlídka Policie České republiky Obvodního oddělení Zábřeh při výkonu noční služby podezřelý pohyb na pozemku rodinného domu v Zábřehu. Po přivolání služebního psovoda a za přítomnosti majitelky policisté prohledali dům. Služební pes Elvis nakonec označil uzamčený pokoj v podkroví. Na zákonnou výzvu policistů dveře dobrovolně odemkly a z místnosti vyšly dvě osoby, které byly policisty zadrženy. Jednalo se o 25letého muže ze Šumperka a 26letou ženu ze Zábřehu. Oba do domu vnikli tak, že nejprve přelezli plot zahrady domu, potom muž vyrazil sklepní dveře u domu a další dveře vedoucí ze sklepa do přízemí domu. Celý dům prohledali, ale než stačili cokoli ukrást, byli vyrušeni příchodem policistů, zadrženi a převezeni na Obvodní oddělení Policie České republiky v Zábřehu.
Při provádění eskorty podezřelý fyzicky napadl policistu. V policejní cele ve chvíli, kdy u něho policista stál, se muž zaklonil a úmyslně, s velkou razancí, ho čelem udeřil do obličejové části hlavy. Policista utrpěl zranění s pracovní neschopností.     
Oba podezřelé policie šetří jako podezřelé ze spáchání přečinů pokus krádeže vloupáním a porušování domovní svobody a muže navíc pro podezření ze spáchání zločinu násilí proti úřední osobě.

por. Mgr. Miloslav SVATOŇ

vytisknout  e-mailem