Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Před policisty ujížděl a pak se dal na útěk

KOLÍNSKO - Měl platný zákaz řízení a pozitivní test na drogy. 

Policisté z kouřimského obvodního oddělení, kteří v podvečerních hodinách prováděli hlídkovou činnost, zaznamenali na silnici v obci Bečváry podezřele rychle jedoucí vozidlo, které se proto rozhodli zastavit a jeho řidiče zkontrolovat.

Řidič na zákonné výzvy k zastavení ale nereagoval a pokračoval dál ve své jízdě a před policisty začal ujíždět. Místy jel až 120 km/h, nerespektoval dopravní značení v křižovatce týkající se přednosti v jízdě a stále ujížděl. Po několikaminutové jízdě odbočil mezi bytové domy, kde vozidlem zastavil a dal se před policisty na útěk. Ti ho ale velmi rychle dohnali a po použití donucovacích prostředků muže zadrželi. 

Jako řidiče policisté ztotožnili teprve 18letého mladíka, který už má ale 3 platné zákazy řízení všech motorových vozidel, a to do roku 2025. Následně jej vyzvali k podrobení se dechové zkoušce na přítomnost alkoholu a testu na jiné návykové látky. Zatímco test na alkohol vyšel s negativním výsledkem, test na drogy byl pozitivní na THC a amfetamin/metamfetamin. Odběr krve v nemocnici už ale muž odmítl.

Hned následující den policisté z obvodního oddělení v Kouřimi 18letému muži sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí až 2letý trest odnětí svobody. Odmítnutí podrobení se vyšetření, zda při řízení vozidla nebyl ovlivněn alkoholem nebo jinou návykovou látkou policisté šetří jako přestupek, proto je předali k projednání příslušnému správnímu orgánu.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
12. srpna 2024

vytisknout  e-mailem