Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Před policisty začal ujíždět

MLADOBOLESLAVSKO – Teď mu hrozí až 6letý trest odnětí svobody. 

Na pokyny k zastavení od hlídky policistů Mnichovo Hradiště absolutně nereagoval 21letý muž, který před policisty začal ujíždět.

V nočních hodinách 22. srpna 2022 policisté z Obvodního oddělení Mnichovo Hradiště za volantem osobního vozidla Škoda poznali 21letého muže, u kterého věděli, že má platný zákaz řízení všech motorových vozidel, proto jej chtěli zastavit při silniční kontrole.

Ten ale na světelné a zvukové výzvy nereagoval, stejně tak nereagoval ani na výzvy megafonem k zastavení a před policisty začal ujíždět.

Ve chvíli, kdy se policisté snažili muže předjet, reagoval on vytlačováním policejního vozidla ze silnice. Takto policisty ohrožoval na životě nebo zdraví. Policisté byli nuceni použít i varovný výstřel do vzduchu, když ani tak muž nezastavil, vystřelil policista několikrát na zadní kolo ujíždějícího vozidla.

Po asi 15minutovém pronásledování skončilo ujíždějící vozidlo v poli a řidič z místa utekl. Vzhledem k tomu, že policisté moc dobře věděli, o koho se jedná, nebyl problém s jeho vypátráním.

Než si ale policisté stihli pro muže dojít, sám se dostavil na policejní služebnu, kde se ke všemu doznal.

Mezitím policisté zjistili, že vozidlo, kterým ujížděl si 21letý muž bez dovolení „vypůjčil“ od svého kamaráda, ten jej mezitím stihl nahlásit jako odcizené.

Vzhledem ke všem těmto skutečnostem zahájili mladoboleslavští kriminalistí trestní stíhání 21letého muže a obvinili jej z přečinu násilí proti úřední osobě a neoprávněného užívání cizí věci, za což mu v případě odsouzení hrozí až 6letý trest odnětí svobody.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
26. srpna 2022

vytisknout  e-mailem