Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Před školou v Kuklenách se dnes rozhlížela ZEBRA

KRÁLOVÉHRADECKO - Preventivní akce u přechodů pro chodce. 

Dnes ráno odstartovala před Základní školou v Hradci Králové Kuklenách celorepubliková preventivní akce s názvem „Zebra se za tebe nerozhlédne“.
 
Na akci se podíleli policisté z Oddělení tisku a prevence a dopravní policisté společně s partnery, kterými je opět Zdravotní pojišťovna MV a BESIP. V rámci akce jsme s dětmi hovořili o základních zásadách bezpečného chování na pozemních komunikacích a základních principech správného přecházení vozovky, se zaměřením na odbourávání stále přetrvávajících mýtů o absolutní přednosti chodců na přechodech. Dětem jsem především přípomínali známé pravidlo „3x se rozhlédni“ a pravidlo „do vozovky vstupuj, až když vozidla bezpečně zastaví!“. Děti obdržely kromě cenných rad i dárky a tematicky zaměřené preventivní materiály.

Tato celorepubliková akce se koná již poněkolikáté. Na Hradecku se v letošním roce uskutečnila naposledy na jaře (více ZDE).

Před touto školou došlo v pátek, dne 29. 8. 2014, na přechodu pro chodce k nehodě mezi motocyklistou a dvěma dětmi (více v článku:Motorkář porazil u školy v Kuklenách dvě děti). Naštěstí se tato nehoda obešla jako zázrakem bez vážnějších následků.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 1. září 2014 ve 13:05
Odkazy do noveho okna

Zebra ZŠ Kukleny

Zebra ZŠ Kukleny 

Detailní náhled

Zebra ZŠ Kukleny

Zebra ZŠ Kukleny 

Detailní náhled

Zebra ZŠ Kukleny

Zebra ZŠ Kukleny 

Detailní náhled

Zebra ZŠ Kukleny

Zebra ZŠ Kukleny 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem