Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Před služebními psy se neschováte

ZLÍNSKÝ KRAJ: Během tří dnů vyhledali čtyři ukryté muže.  

Zlínští policejní kynologové a jejich čtyřnozí kolegové v uplynulých dnech rozhodně nezaháleli. Opět prokázali, jakou oporu v nich ostatní policisté mají. V průběhu tří dnů vypátrali úkryty čtyř osob, které se skrývaly před policejními hlídkami.
V neděli brzy ráno byl jeden z policejních kynologů se svým psem povolán k rodinnému domu v Otrokovicích, neboť vše nasvědčovalo tomu, že se do něj někdo vloupal. Nebylo ani vyloučeno, že by se pachatel v domě stále nacházel, a proto šel dovnitř nejdříve pes DAGO. A ten opravdu v jedné ze sklepních místností našel muže z Olomoucka, který se schoval pod hromadu textilu a kartonů.
O den později měl prakticky stejný úkol také pes Coudy, a to opět v Otrokovicích. Byla to velmi podobná situace. Jeden z rodinných domů vykazoval známky po vloupání a bylo možné, že se pachatel skrývá uvnitř. Coudy našel podezřelého muže ležet v posteli, ukrytého pod peřinou a dekou. Muž z Kroměřížska se chvíli pokoušel o odpor, avšak zkušený pes mu nedovolil uprchnout.
A do třetice si úspěšný zákrok připsal i pes Ciran. Ten byl se svým pánem vyslán v úterý nad ránem do Napajedel. Dostali nelehký úkol v podobě vypátrání osádky vozidla, které ujíždělo policejním vozům až z Uherského Hradiště. V Napajedlech auto zastavilo a dvě osoby z něj zmizely ve tmě. Pro Cirana to však nebyl až takový problém. Vycvičený pes po chvíli zavětřil stopu a asi 500 metrů od odstaveného automobilu v křoví uprostřed rozlehlé louky vypátral úkryt dvojice mladíků z Jižní Moravy. Jeden z nich se ještě snažil uprchnout, ale když od policisty zaslechl výzvu k zastavení s hrozbou, že proti němu použije služebního psa, rychle si to rozmyslel.
Od začátku roku policisté za významné pomoci služebních psů zadrželi již 9 pachatelů.
 
25. března 2015, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem