Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Před soudem jako doma

CHOMUTOV - Nevhodné chování v baru, Vydával se za někoho jiného.... 

Před soudem jako doma
Obvinění z krádeže čeká na 40letého muže z Klášterce nad Ohří. Využil pozvání na návštěvu do bytu v Mírové ulici a poškozené odcizil dva stříbrné řetízky s přívěsky v hodnotě 2500 korun. Při následném vyšetřování policisté zjistili, že za obdobné jednání stál v nedávné době před chomutovským soudem hned třikrát a za krádeže byl řešen také Obvodním soudem Zwickau v sousedním Německu. Ve vyšetřování krádeže nadále pokračují policisté z místního obvodního oddělení.
 
Nevhodné chování v baru
Jirkovští policisté vyšetřují přestupek, kterého se dopustil 26letý muž. V místním baru popíjel a nesledně nebyl spokojen s vyúčtováním. Slovně zaútočil na obsluhující personál a posléze i na majitele baru. Přivolanou policejní hlídku nebral na vědomí a nemohl předložit ke kontrole svůj průkaz totožnosti. Byl proto zadržen a převezen na policejní oddělení. Provedená dechová zkouška byla pozitivní, nadýchal 0,16 promile.
 
Vydával se za někoho jiného
Během krátké doby kontrolovaly policejní hlídky několikrát 32letého muže z okresního města. 4. ledna byl zastaven při projíždění sídlištěm Kamenná ve vozidle Opel Omega. Nepřeložil ke kontrole žádné doklady, ze kterých by byla patrná jeho totožnost, a vydával se za bratra. O dva dny později se stejným vozidlem způsobil na silnici do Prahy dopravní nehodu a z místa utekl. Naposledy ho muži zákona kontrolovali na Březovém vrchu v Chomutově 20. ledna, kde tentokrát jel s vozidlem Škoda Felicia. Při kontrole se opět vydával za bratra. V zápětí však policisté odhalili jeho pravou totožnost a zjistili, že má vyslovený zákaz řízení motorových vozidel. Zákaz udělil na tři roky Okresní soud Chomutov a končí až v únoru příštího roku. Požívání alkoholu před jízdou vyloučila na místě provedená   dechová zkouška, která byla negativní. Test na přítomnost návykové látky byl však pozitivní, potvrdil amfetamin. Muž se svým jednáním dopustil trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. V případě odsouzení může skončit až na tři roky ve vězení.         
 
Šestkrát lešení
Březenec, Strážky, Chomutov, Kladno, Buštěhrad – to jsou místa, kde všude dvojice mužů ve věku 27 a 53 let odcizila lešení. Pro pachatele nebyl problém vniknout do firmy nebo lešení sebrat přímo na staveništi rodinného domu. Svým jednáním způsobili celkovou škodu ve výši 134 tisíc korun. První krádež spáchali na konci ledna loňského roku, tu poslední pak na začátku října. Obvinění z krádeže si oba převzali. Část věcí byla zajištěna a vrácena majitelům. Vyšetřování nadále pokračuje.
 
Oblečení i kolo
Chomutovští policisté vyšetřují vloupání do sklepa v ulici Purkyňova. Neznámý zloděj se dostal nejdříve do domu a odtud pak do sklepních prostor. Vyhlédl si sklep poškozeného a odcizil jízdní kolo. Kromě toho sebral pánskou lyžařskou bundu, dámskou lyžařskou bundu, krosnu, lyžařské kalhoty, dvě dětské soupravy na lyžování a příklepovou vrtačku. Škoda se vyšplhala na téměř 37500 korun. Pachateli hrozí obvinění z krádeže a porušování domovní svobody.
 
 
Poškozená památka
Policisté z Radonic pátrají po totožnosti neznámého vandala, který na návsi poškodil dvě pískovcové sochy. Polil je neznámou tekutinou a způsobil neznámý předmětem různé vrypy. Obec vyčíslila škodu na téměř 9 tisíc korun. Za trestný čin poškození cizí věci hrozí případnému pachateli trest odnětí svobody až na dobu jednoho roku.
 
Peníze dosud nevrátil
V říjnu loňského roku zaslal muž z Klášterce nad Ohří ze svého účtu hotovost ve výši 6800 na cizí účet. Banka následně vyzvala 21letého muže z Ostravy k navrácení omylem zaslaných peněz. Do současné doby však poškozený peníze zpět nedostal. Policisté jednání nepoctivého muže vyhodnotili jako zatajení věci. V případě odsouzení může skončit až na jeden rok ve vězení.
 
23. ledna 2014
nprap. Marie Pivková
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz
tlf. 974 433 207
 

vytisknout  e-mailem