Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Před spravedlností se neschoval

CHOMUTOV - V prosinci napadl muž hosta v jirkovské pivnici, jednání bude vysvětlovat komisi, Našel, nevrátil..... 

Policistům neunikl
Incident v místní pivnici řešili v prosinci loňského roku jirkovští policisté. Tehdy kdosi napadl poškozeného, který v uvedenou dobu byl také přítomen v hospodě. Napadený utrpěl zranění na noze, ze kterého se léčil téměř do poloviny ledna. Útočník po činu z místa utekl. Před spravedlností se však neschoval, policisté zjistili, že uvedené jednání spáchal 50letý místní obyvatel. Je podezřelý z výtržnictví a ublížení na zdraví.

Jednání bude vysvětlovat komisi
36letý obyvatel okresního města se před časem nedříve slovně pohádal s dalším mužem a pak došlo i na fyzické napadení. K uvedenému jednání došlo v šatně místního hotelu v centru města. Při pádu na šatní skříňku utrpěl poškozený zranění, které si vyžádalo zásah lékaře a následnou dobou léčení. Incident policisté vyhodnotili jako přestupek proti občanskému soužití, své jednání násilník bude proto zodpovídat před přestupkovou komisí Magistrátu Chomutov.

Našel, nevrátil
38letý obyvatel Kadaně je podezřelý z trestného činu zatajení věci. V březnu letošního roku našel na komunikaci mezi Kláštercem nad Ohří a Kadaní mobilní telefon v hodnotě 7 tisíc korun. Přístroj spadl ze střechy osobního vozidla poškozeného, který zde nakládal věci. Svůj nález muž neodevzdal, ale telefon si nechal pro vlastní potřebu. Za uvedené jednání mu v případě odsouzení hrozí až roční pobyt za mřížemi. Nadále vyšetřují klášterečtí policisté.

Peníze i kasičku
Plechovou kasičku s úsporami odcizil z bytu na sídlišti Kamenná v Chomutově teprve 17letý mladík. Dovnitř se dostal za pomoci odcizených klíčů majitelky. Mladík je podezřelý nejen z krádeže, ale i z porušování domovní svobody. Skutek nadále vyšetřují chomutovští kriminalisté.

Roztržené oblečení i rány
V ulici Marie Pujmanové v okresním městě došlo k napadení. Na ulici před domem zaútočil 33letý místní obyvatel na dalšího muže. Srazil ho na zem a několikrát kopl. Poškozený kromě zranění si ještě při pádu na zem roztrhl kalhoty, škodu vyčíslil na 1800 korun. Napadený nakonec skončil v péči lékařů a ze zranění se léčil více než deset dní. Chomutovští policisté mají pro násilníka připraveno obvinění z výtržnictví a pokusu ublížení na zdraví. Co incident vyprovokovalo, je předmětem dalšího vyšetřování.

Vypil dva litry vína a pak jel na kole
V Kadani, ulice Rokelská, se v pondělí večer stala dopravní nehoda. 35letý muž jel na kole, nerespektoval dopravní značku, vjel na kruhový objezd do protisměru a tam došlo ke střetu s osobním vozidlem Škoda Octavia. Cyklista spadl a zranil se. Policisté u něj následně provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní. Přístroj naměřil 2,68 a 2,52 promile alkoholu v dechu. Muž s výsledkem souhlasil a sám se přiznal, že vypil dva litry vína. Vyčíslená škoda – 15 tisíc korun. Okolnosti nehody jsou nadále předmětem dalšího vyšetřování policistů z dopravního inspektorátu Chomutov.

28. května 2015
nprap. Marie Pivková
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

vytisknout  e-mailem