Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Před strážníky vyskočil z jedoucího auta

JABLONECKO - Muž, který neměl za volantem co dělat, se snažil utéct před kontrolou městských strážníků tím, že vyskočil ještě z jedoucího vozidla. 

Dnes železnobrodští policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili 27letému muži podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, kterého se dopustil v pondělí 9. května, kdy krátce před šestnáctou hodinou v Železném Brodě minimálně v ulicích Nádražní a Jiráskovo Nábřeží motorové vozidlo Alfa Romeo, a to i přesto, že má v současné době Magistrátem města Jablonec nad Nisou vysloven zákaz řízení motorových vozidel, který nabyl právní moci v dubnu letošního roku.

Navíc tento muž při pokusu hlídky strážníků Městské policie v Železném Brodě o zastavení vozidla vyskočil v ulici Jiráskovo Nábřeží ještě z jedoucího vozu a utekl. Jeho vozidlo samovolně zastavilo až o obrubník. Podezřelého se ovšem podařilo policejnímu psovodovi se služebním psem ve spolupráci s městskými strážníky za necelou hodinu po jeho útěku od vozidla zadržet. Navíc následně provedenou dechovou zkouškou policisté v jeho dechu naměřili hodnotu alkoholu 0,91 promile. Podezřelému za spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí nyní hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.


11. 5. 2016
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem