Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Předala vozidlo k řízení příteli

Má uložen zákaz činnosti 

        Policisté z dopravního inspektorátu v obci Balkovy kontrolovali dne 9. listopadu 2011 po sedmnácté hodině řidiče 22 letého muže z Domažlicka, který řídil vozidlo zn. Škoda Felicia. Policisté zjistili, že podle rozhodnutí Městského úřadu v Domažlicích má uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel na dobu jednoho roku od měsíce dubna 2011. Muž ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
    Uvedený muž řídil osobní automobil, který mu předala k řízení 23 letá žena z Domažlicka a tento byl kontrolován policisty u obce Balkovy. Žena předala vozidlo k řízení muži, i když věděla, že nikdy nevlastnil řidičské oprávnění a má uložen trest. Žena je podezřelá ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání ve formě účastenství.
Podle trestního zákoníku je účastníkem na dokonaném trestném činu nebo jeho pokusu, kdo úmyslně umožní nebo usnadní jinému spáchání trestného činu, zejména opatřením prostředků, odstraněním překážek, vylákáním poškozeného na místo činu, hlídáním při činu, radou, utvrzováním v předsevzetí nebo slibem přispět po trestném činu.
 
 
nprap. Ladmanová Dana
14.11.2011
 
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem