Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Předávají zkušenosti začínajícím policistům

NOVOJIČÍNSKO- dopravní akce 

Dnešního dne obsadilo téměř čtyřicet policistů silnice v okrese Nového Jičína. Novojičínští dopravní policisté dohlíželi nad silničním provozem a předávali své zkušenosti začínajícím policistům Střední policejní školy z Holešova.

Začínající policisté tak získávali zkušenosti a dovednosti od svých kolegů, které uplatní během své služby na svých domovských útvarech. Na deseti stanovištích okresu Nového Jičína kontrolovali řidiče a projíždějící vozidla. Zaměřili se na vše co s dopravou a povinnostmi účastníků silničního provozu souvisí. Kontrolovali dodržování rychlosti, užívání návykových látek, nedovolené zatemňování skel vozidel, porušování předpisů, pátrali po osobách a věcech.

Během dopoledních hodin společného výkonu zjistili téměř 40 porušení předpisů v dopravě. Udělili 19 blokových pokut za celkovou částku 8000 KČ, 9 přestupců oznámili k projednání správnímu orgánu, jelikož nesouhlasili s projednáním přestupků přímo na místě. Čtyři kontrolovaní řidiči řídili pod vlivem alkoholu, jeden řidič terénního motocyklu, jel pod vlivem omamných a psychotropních látek, se spolujezdcem na sedadle bez ochranných přileb a registrace motorky.

Do konce měsíce března proběhne ještě několik cíleně zaměřených dopravních akcí na řidiče. Snahou policistů je vyloučit z dopravy ty co ohrožují ostatní účastníky provozu.

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí
 

vytisknout  e-mailem