Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Předcházejme tragédiím

Další zraněný lyžař 

V neděli odpoledne 22. 2. 2009 došlo v jednom z lyžařských areálů v Černém Dole k pádu a následnému těžkému zranění lyžaře. Přibližně hodinu po poledni nezvládl sedmatřicetiletý návštěvník Krkonoš jízdu na místní sjezdovce. Ve velké rychlosti upadl a poranil si hlavu.
Z dosud provedeného šetření na místě nešťastné události policisté zjistili, že si měl lyžař způsobit zranění sám a s největší pravděpodobností neměl na hlavě ochrannou přilbu. Na místě zasahoval vrtulník záchranné služby, který zraněného muže transportoval do jedné z nemocnic v Hradci Králové.
Policie České republiky tímto žádá všechny milovníky zimních sportů, aby dodržovali pravidla bezpečného chování. Na sjezdovkách i lyžařských tratích myslete na to, že se váš sportovní zážitek může během několika okamžiků změnit v tragédii. Návštěvníci horských středisek by měli používat ochranné bezpečnostní pomůcky, zvláště pak ochrannou přilbu, která by mohla v mnoha případech zamezit těžkým zraněním.
Každý lyžař by měl brát ohled na nezkušené návštěvníky horských středisek, kteří si nejsou svým sjezdovým uměním tak jisti, zvláště pak na děti, které nemají s jízdou na sjezdovkách mnohdy žádné zkušenosti. Mysleme na to, že se z horského pobytu chce každý vrátit  šťastně domů.
nprap. Udo Ertner
 

vytisknout  e-mailem