Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Předchozí souhlas se zadržením

SOKOLOVSKO – Muž zadržen a již skončil ve věznici.  

V pondělí 9. 1. v brzkých ranních hodinách policejní hlídka v Sokolově zadržela 45letého muže, na kterého byl v prosinci Okresním státním zastupitelstvím vydán předchozí souhlas se zadržením pro majetkovou trestnou činnost.

Zadržený muž měl v polovině prosince přijít v ranních hodinách do advokátní kanceláře, kde byl v čekárně požádán o chvíli strpení. Muž využil nepozornosti ženy, která vyřizovala po telefonu jinou záležitost. Vešel nepozorovaně do jedné z kanceláří, odkud z odložené kabelky odcizil peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady.

Následně peněženku prohledal a odcizil z ní pouze finanční hotovost. Poté peněženku na ulici odhodil. Zde jí našla žena, která jí jako nález předala na Policii. Peněženka bez hotovosti, ale se všemi ostatními věcmi byla poté navrácena zpět majitelce.

Krádeže se muž dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech za stejný čin odsouzen nebo potrestán Okresním soudem.

Za výše uvedené jednání si muž od policistů vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Podezřelý muž byl dnes předveden k soudu, kde byl soudcem odsouzen k trestu odnětí svobody na 14 měsíců. Poté byl převezen do věznice.

nprap. Kateřina Krejčí
11. 1. 2017

vytisknout  e-mailem