Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Předjížděl přes plnou dvojitou čáru

JABLONECKO - Při zařazování do jízdního pruhu nestačil dobrzdit a celkem třikrát narazil do před ním jedoucího vozidla. 

Ve čtvrtek 16. května ve dvacet hodin se na Jablonecku na silnici první třídy č. 65 asi 400 metrů pod odbočkou na Rychnov u Jablonce nad Nisou stala dopravní nehoda. Řidič s vozidlem zn. Ford Mondeo jel po této silnici ve směru na Prahu, kde předjížděl několik vozidel přes plnou dvojitou čáru. Při předjíždění dosud neustanoveného vozidla na přímém úseku komunikace a následném zařazování do jízdního pruhu nestačil své vozidlo dobrzdit. Následně zezadu narazil do před ním jedoucího vozidla zn. Audi A4, které bylo tímto nárazem odhozeno vpřed a ještě lehce svým pravým rohem narazilo do zadní části před ním jedoucího vozu zn. Škoda Fabia. Řidička s Fabií zastavila při pravém okraji komunikace a řidič s Fordem podruhé zezadu narazil do vozidla Audi, které bylo opět tímto nárazem odhozeno dopředu a ihned potom do něj ještě jednou Ford narazil. Došlo tak celkem ke třem střetům vozidla Ford Mondeo a Audi A4.
 
Ve vozidle Ford s řidičem jeli ještě dva spolujezdci a ve voze Audi byli spolujezdci tři – z toho dvě nezletilé děti, které v době nehody seděly na dětských podsedkách na zadních sedadlech připoutaní bezpečnostním pásem. Ve vozidle Škoda Fabia jela řidička sama.
 
Při dopravní nehodě utrpěli zranění s předběžnou dobou léčení do deseti dnů všichni tři spolujezdci z vozidla Audi a z místa nehody byli převezeni sanitním vozem do nemocnice v Jablonci nad Nisou.
 
Provedené dechové zkoušky u řidičů vozidel Audi A4 a Škoda Fabia měly negativní výsledky. Viník dopravní nehody se ovšem odmítl podrobit dechové zkoušce na alkohol i testu na požití jiných návykových látek DrugWipe. Dále se tento řidič odmítl podrobit lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve nebo moči a také policistům odmítl podepsat veškeré dokumenty. Navíc provedenou kontrolou bylo zjištěno, že vozidlo Ford Mondeo řídil přesto, že má v současné době vysloven zákaz řízení motorových vozidel.
 
Policisté tohoto 23letého viníka dopravní nehody zadrželi a umístili do policejní cely. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Celou věc i nadále šetří policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou.
 
nprap. Dagmar Sochorová
17. května 2013
 
 
Odkazy do noveho okna

DN Audi A4

DN Audi A4 

Detailní náhled

DN Ford Mondeo

DN Ford Mondeo 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem