Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Předjíždět u přejezdu se nevyplácí

LOUNY – Nehodovost, Nehoda s vlakem, Havárie, Podílnictví 

Statistika dopravní nehodovosti
Minulý týden se v okrese Louny událo celkem 11 dopravních nehod s dvěma těžkými a šesti lehkými zraněními. Škoda byla vyčíslena na 1 025 000 Kč. O víkendu bylo hlášeno 5 dopravních nehod s jedním těžkým a čtyřmi lehkými zraněními. Škoda 540 000 Kč. Mezi nejčastější příčiny patřil způsob jízdy (3x), přednost (5), zvěř (1x) a rychlost (2x).
 
Srážka s vlakem
Dne 3. 9. 2011 v 15.50 došlo v obci Zeměchy k dopravní nehodě osobního automobilu a vlaku. K dopravní nehodě došlo poté, kdy řidič jedoucí s motorovým vozidlem tovární značky WV Caddy směrem od Zeměch na Cítoliby, z nepochopitelných příčin předjel kolonu aut stojících před železničním přejezdem, která zde stála z důvodu zapnuté signalizace. Při vjezdu na tento přejezd srazil řidiče z levé strany přijíždějící osobní vlak Most-Rakovník a táhl jej několik metrů po kolejích. Technická závada jako příčina nehody byla vyloučena. Při této nehodě došlo k těžkému zranění řidiče vozidla (ročník 79) a k lehkému zranění cestujícího v osobním vlaku. Řidič byl letecky transportován do nemocnice v Ústí nad Labem. Alkohol u řidiče vlaku byl na místě vyloučen, u řidiče vozidla byl nařízen odběr krve. Škoda byla vyčíslena na 400 000 Kč.
 
Havárie čtyřkolky
2. 9. 2011 si obviněný převzal usnesení o zahájení trestního stíhání podle ustanovení § 160 odstavce 1 trestního řádu pro trestné činy krádeže a neoprávněné užívání cizí věci, kterých se dopustil tím, že dne 24. 7. 2011 v době okolo 20:15hod. ve Vrbce se pod vlivem alkoholu rozhodl, že zkusí jízdu na cizí čtyřkolce. Na tuto bez svolení a vědomí majitele usedl, nastartoval a odjel po účelové (lesní) cestě ve směru k silnici II/225. Při jízdě se plně nevěnoval řízení, kdy přehlédnul uzavřenou (sklopenou) závoru na konci lesní cesty před výjezdem na pozemní komunikaci, do které svým tělem narazil. Technická závada jako příčina dopravní nehody nebyla uplatněna. Rozborem odebrané krve řidiče bylo toxikologickou laboratoří, oddělení soudního lékařství Masarykovy nemocnice v Ústí n. Labem zjištěno celkové množství 1,46 g/kg alkoholu v krvi. Ke zranění ani ke škodě nedošlo.
 
Podílnictví
Koupili jste věc pod cenou a víte, že pochází z trestné činnosti? Dopouštíte se stejně trestného činu jako zloděj. Podobný případ se stal v době od 16. 5. do 24. 5. 2011, kdy podezřelý v Postoloprtech zakoupil za částku 1 500 Kč od dosud neznámého pachatele televizor LCD zn. Sony v hodnotě 10 000 Kč, ač věděl, že pochází z trestné činnosti. Tímto svým jednáním se dopustil trestného činu podílnictví, za který mu hrozí až čtyřletý trest odnětí svobody.
 
LOUNY 5. 9. 2011
por. Ing. Tomáš Krupička

vytisknout  e-mailem