Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Přednáška pro budoucí lékaře

HRADECKO – Preventivní přednáška tzv. „na míru“ - skryté aspekty domácího násilí. 

Několik desítek budoucích lékařů v úterý 26. 10. 2021 absolovalo přednášku policisty z oddělení tisku a prevence por. PhDr. Jaroslava Matouška, který je seznámil s problematikou domácího násilí z pohledu Policie ČR. Medici se seznámili s významnými faktory, které mnohdy toto protiprávní jednání, jež se odehrává zpravidla v latentní podobě za dveřmi domovů, doprovází.

Přednáška se uskutečnila v areálu Fakultní nemocnice Hradec Králové na pozvání Univerzity Karlovy, Lékařské fakulty v Hradci Králové. V průběhu přednášky zodpověděl preventista řadu konkrétních dotazů, které se týkaly této odborné problematiky. Studenti se dozvěděli, jak nejlépe poznat, že k takovému protiprávnímu jednání dochází, které další aspekty jej mohou doprovázet a jakou roli v takových případech má Policie ČR. Obsah této neobvyklé přednášky zahrnoval poznatky z praxe, načerpané ze součinnosti s kriminalisty z Územního odboru Hradec Králové, kteří se problematice domácího násilí intenzivně věnují.

Specifické přednáškové činnosti se preventisté Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje věnují v průběhu celého roku a v rámci celého kraje. Další z mnoha takových přednášek vytvořených „na míru“ například preventisté uskutečnili o den dříve, v pondělí 25. 10. 2021, i v Tyflocentru Hradec Králové, o.p.s. (Krajské středisko sociálních služeb pro osoby se zrakovým postiženým). Těžce zrakově postiženým občanům v rámci této přednášky nejen nabídli možnost seznámit se s pravidly pro bezpečné chování zdravotně handicapovaných a seniorů, ale také radili s nastavením dalších opatření v prevenci kriminality.

mjr. Magdaléna Vlčková
vedoucí oddělení tisku a prevence
1.11.2021

Níže přikládáme video od kolegů z Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje na téma Domácí násilí. 

vytisknout  e-mailem