Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Přednášky pro seniory na téma bezpečnosti v silničním provozu

JABLONECKO, SEMILSKO – Policie ČR apeluje na seniory, aby se v silničním provozu pohybovali obezřetně a mysleli především na své bezpečí. 


V uplynulém týdnu  policistka z oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie Libereckého kraje realizovala přednášky pro seniory na téma bezpečného pohybu v silničním provozu.

1V úterý 23. dubna policejní preventistka přednášela v městské knihovně v Železném Brodě, kde v rámci projektu MAS Achát OPZ21 proběhlo komunitní setkání seniorů. Při přednášce seniory upozornila na možná nebezpečí v silničním provozu, se kterými se mohou setkat při pohybu na komunikacích jako chodci, cyklisté a také jako řidiči a spolujedoucí v motorových vozidlech.

V sobotu 27. dubna policistka navštívila seniory v Levínské Olešnici, kde pro ně obec připravila v Kulturním domě odpolední program, jehož součástí byla mimo jiné také preventivní přednáška Policie ČR. Na seniory bylo apelováno, aby v silničním provozu byli obezřetní a mysleli na své bezpečí. Dále byli také upozorněni na podvody páchané především na seniorech, a to jak v reálném životě, tak i v online světě.

Na závěr obou přednášek policistka odpovídala na četné dotazy, kdy přidala i pár užitečných rad, jak se s problémy vypořádat.

Senioři při setkáních obdrželi praktické předměty a brožurky s preventivními radami, které jim pomohou chránit nejen jejich majetek, ale i je samotné a pro zkrácení dlouhé chvíle i policejní křížovky.   


29. 4. 2024
nprap. Martina Frýdová
preventistka KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem