Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Přednášky v ZŠ Lišov

Českobudějovicko - v ZŠ Lišov proběhly přednášky na téma Rasismus a xenofobie 

     Ve dnech 23. března 2010 a 14. dubna 2010, se uskutečnily v Základní a mateřské škole Lišov dvě přednášky na téma Rasismus a xenofobie, které jsou volným pokračováním náplně projektu „Vysněná země II“. Těchto přednášek se zúčastnilo celkem 63 žáků z řad 8. a 9. tříd této školy.
     V úvodu každého setkání, jsme děti podrobily účinkům psychologické hry, kdy si děti na vlastní „kůži“ vyzkoušely pocit, který plynul z vyloučení na základě určitého tělesného znaku. Tématické přednášky měly dětem osvětlit odborné pojmy, které se vztahují k tomuto tématu, dále jsme s dětmi rozebíraly kulturní odlišnosti a zvyklosti, kdy se děti aktivně zapojovaly do diskuze a sami nám dávaly příklady kulturních odlišností, které znají či poznaly v rámci svých zahraničních rekreačních pobytů.
      Na závěr jsme dětem představily Službu cizinecké policie a ukázaly technické pomůcky pro výkon služby, kdy si mohly prozkoumat pravost dokladů a jistící prvky na bankovkách. Největším zážitkem pro ně bylo poutání služebními pouty.
 
 
nprap. Bc. Marie Urbanová

vytisknout  e-mailem