Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Předškoláci trénovali přecházení

Dopravní výchova v Benešově  

 

     V benešovském domě dětí proběhla 19. ledna dopravní výchova předškoláků pořádaná Domem dětí a mládeže ve spolupráci s policistkami z preventivně informační skupiny. Letos poprvé se akce „Bezpečně do školy“ zúčastnili benešovští předškoláci z Mateřské školy Čtyřlístek.

    
     Děti nejprve shlédly instruktážní film o bezpečném chování v silničním provozu. Poté se přesunuly do sportovního sálu, kde si již názorně procvičovaly
dopravní výchovadopravní výchova
přecházení přes silnici na látkové zebře, a to i za pomocí malého semaforu. Policistka  s nimi pohovořila mimo jiné o pravidlech bezpečného pohybu po chodníku a přecházení přes silnici, o reflexních prvcích, které je mohou chránit jak při chůzi, tak také při jízdě na kole za snížení viditelnosti.
   
    Pro zpestření programu školáčci navštívili výstavu pod názvem „Nehoda není náhoda“ věnovanou prevenci dětských úrazů. V Dětském domě dětí a mládeže je pro širokou veřejnost otevřena do 31. ledna. Zde děti shlédly nejlepší práce výtvarné soutěže, dozvěděly se různé informace o dětských úrazech, kde jim nejvíce hrozí a jak jim předcházet. Vyzkoušely si, jaké to je nevidět a prohlédly si různé pomůcky, které pomáhají nevidomým v jejich životě.
 
 
                                                                                            
nprap. Diana Škvorová
20.1.2012
 
    
Odkazy do noveho okna

dopravní výchova

dopravní výchova 

Detailní náhled

dopravní výchova

dopravní výchova 

Detailní náhled

dopravní výchova

dopravní výchova 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem