Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Představení na nádraží vyděsilo přihlížející paní

BRNO VENKOV, BŘECLAVSKO: Naplácal kamarádce na zadek jen z legrace. 

Přes tísňovou linku policisté přijímají v rámci kraje denně kolem pěti set telefonátů, přibližně v deseti procentech lze hovořit o zneužití linky například dětmi apod. Někdy si občané pletou tísňovou linku třeba s právní poradnou nebo si chtějí jen s někým povykládat. Pak jsou zde samozřejmě opodstatněná oznámení od všímavých svědků, které musí policisté prověřit. Ale i v takových případech se může nakonec jednat o planý poplach.

Například v úterý v podvečer kontaktovala policii paní s tím, že na vlakovém nádraží v Moravských Bránicích měl muž bít ženu. Měla vystoupit z vlaku a chtěla utéct, muž ji začal napadat a tlačit jí do vozidla. Následně auto odjelo. Policisté přijali příslušná opatření a pustili se do pátrání po vozidle.

Během několika desítek minut policisté odstavené auto našli a hovořili i s údajně napadenou ženou.  Ta ovšem uvedla, že se jedná o velký omyl, že ji kamarád jen vyzvedával z vlaku a z legrace ji na přivítanou ohnul přes koleno a dělal, že ji naplácá na zadek a zřejmě to působilo věrohodně. O napadení prý v žádném případě nešlo a měla z toho sama legraci. Policisté tedy záležitost uzavřeli.

Policisté v těchto dnech zaznamenali i jedno velmi kuriózní oznámení. Nad ránem kontaktoval tísňovou linku muž s tím, že studuje práva a je s kamarádem v Mikulově v restauraci. Dále uvedl, že mu kamarád vytáhl spodní prádlo tak vysoko, že ho nyní bolí genitálie, ale záchranku nepožadoval. Vzhledem k tomu, že oznamovatel jevil po telefonu známky silné podnapilosti, raději na místo vyjela hlídka k prověření, zda nedochází k nějakému protiprávnímu jednání. Vše bylo již v pořádku, muže už genitálie nebolely, nic oznamovat nechtěl a v podniku byl klid.

por. Andrea Cejnková, 4. srpna 2023

vytisknout  e-mailem