Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Představitelé policie a města ocenili statečné mladé muže

PELHŘIMOVSKO: Dva kamarádi zachránili na rozhledně lidský život 

Ve středu 30. září proběhl v obřadní síni Městského úřadu v Pelhřimově slavnostní akt, při kterém byli oceněni dva mladí muži z Havlíčkobrodska. Osmadvacetiletý Jakub Kůrka a třiadvacetiletý Jakub Kadlec převzali z rukou starosty města Pelhřimova Ing. Františka Kučery a vedoucího územního odboru Pelhřimov plk. Mgr. Jaromíra Štěpánka ocenění za záchranu lidského života.

Mladí muži letos v létě zachránili život čtyřiadvacetiletému muži z Jihlavska. Ten chtěl 23. srpna spáchat sebevraždu skokem z rozhledny Pípalka na Křemešníku. Policisté oznámení o pokusu sebevraždy přijali na lince 158 v 17.26 hodin. Hlídka, která přijela na místo, zjistila, že mladého muže, který chtěl z rozhledny skočit, zadrželi další návštěvníci, konkrétně Jakub Kůrka a Jakub Kadlec. Když viděli, jak muž přelézá zábradlí, chytili ho a drželi tak, aby mu ve skoku zabránili. Podařilo se jim ho udržet i přes jeho aktivní odpor a stálou snahu skočit dolů.

Plk. Mgr. Jaromír Štěpánek a Ing. František Kučera oběma zachráncům poděkovali a vyjádřili obdiv k jejich duchapřítomnému jednání. Mladým mužům předali věcné dary a pamětní listy za obětavý zásah vedoucí k záchraně lidského života.

por. Bc. Monika Pátková, komisař

 

 

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem