Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Představuje se policejní vrtulník

Jindřichohradecko – policisté cizinecké policie měli možnost přiblížit svoji práci dětem na dětském táboře v Lásenici také prostřednictvím technických ukázek.  

     Dne 15. července 2009, stejně jako v loňském roce, probíhal v Lásenici denní dětský tábor, na kterém byla prezentována činnost policistů Inspektorátu cizinecké policie Jindřichův Hradec a skupiny služební kynologie Nová Bystřice oblastního ředitelství služby cizinecké policie České Budějovice.
     Děti se seznámily s prací psovodů a služebních psů, při praktických ukázkách viděly zadržení pachatelů a vyhledávání drog se služebním psem. Dále byla dětem představena další policejní práce s technickými prostředky např. ke snímání otisků prstů, zajišťování balistických stop, ke kontrole požití alkoholu trubičkami Altest nebo digitálním přístrojem Dräger. Také možnost vyzkoušet si nošení neprůstřelných vest využili všichni přítomní diváci a nechybělo ani bližší seznámení s vozidlovou termovizí. Pomyslnou třešničkou na dortu červencového dopoledne bylo přistání policejního vrtulníku a diskuse dětí s policejním pilotem o jeho práci a povinnostech na zemi i ve vzduchu.
 

vytisknout  e-mailem