Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Předstíral záchvat, sebepoškozoval se a utekl - AKTUALIZACE

Hledaný muž se ukrýval na ubytovně. V okamžiku, když si pro něj policisté přišli, se ještě snažil ukrýt ve skříni, která ale neměla dveře. 

Děkujeme veřejnosti a médiím za pomoc při pátrání po hledaném muži.

Kriminalisté ze 7. a 3. oddělení obecné kriminality Obvodního ředitelství Prahy IV ve spolupráci s dalšími policisty vypátrali a následně zadrželi hledaného muže na ubytovně v areálu nákladového nádraží Žižkov v Praze 3. Velkou měrou se však na jeho zadržení podílela i veřejnost a to svými poznatky o jeho možném místě pohybu.

Policisté jej po zadržení převezli na policejní služebnu k provedení potřebných úkonů souvisejících s podezřením z loupežného přepadení. Na policejní služebně se doznal, že předchozí záchvat a nevolnost předstíral, protože se chtěl vyhnout výslechu a případnému vazebnímu stíhání. 

Vzhledem k tomu, že soud na šestatřicetiletého muže mezi tím vydal příkaz dodání do výkonu trestu za předchozí trestnou činnost, kriminalisté jej předali rovnou do pankrácké věznice.  

Kpt. Eva Kropáčová
12.7.2024
 

Včera v dopoledních hodinách policisté na základě předchozího souhlasu státního zástupce zadrželi šestatřicetiletého muže, je podezřelý ze spáchání loupežného přepadení. Muž se po zadržení opakovaně pokoušel o útěk, v průběhu eskorty při převozu na policejní služebnu předstíral epileptický záchvat. Na místě byl ošetřen záchranáři v převezen do nemocnice, kde se ukázalo, že muž záchvat pouze předstíral a je v pořádku. Po převozu na policejní služebnu se opakovaně sebepoškozoval a svým jednáním si způsobil poranění. Na základě rozhodnutí lékaře byl muž převezen do psychiatrického zařízení, odkud dnes v ranních hodinách utekl.

V případě, že máte informace o místu, kde by se hledaný mohl nacházet, prosím informace oznamte na linku 158. V žádném případě se muže nesnažte sami zadržet, může být nebezpečný!

kpt. Eva Kropáčová
15.5.2024

vytisknout  e-mailem