Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Předstíral zadržení lupiče

Most - Přitom to byl jeho komplic; Kopání v zemi ho prozradilo. 

 Policie v Mostě odhalila pachatele dvou loupeží, které se staly v Mostě. Dva muži ve věku 29 a 21 let z okresu si na mostecké poště začátkem března vytipovali seniorku, kterou sledovali. Před nedalekým supermarketem k ní u nákupních vozíků jeden z dvojice přistoupil, chytil ji za kabelku a snažil se ji ženě vytrhnout z ruky. Poškozenou strhl na zem a poté ji vláčel po chodníku, až se kabelky zmocnil. Ukradl i tašku s bramborami a poté z místa utekl. Náhodný svědek události ho pronásledoval směrem do parku. Předběhl ho nějaký muž, který předstíral zadržení lupiče. Pronásledující proto zpomalil. Neznámý byl ale komplicem. Po předstíraném zápasu se oba zvedli ze země, zasmáli se a poté spolu běželi ke sportovní hale, kde lup prohledali a o peníze se rozdělili. Ostatní věci prý zahodili. Poškozená utrpěla lehké zranění. Mladší z dvojice o deset dnů později na sídlišti Výsluní v nočních hodinách přistoupil zezadu k mladé ženě, kterou kopnul do zad, až žena upadla na zem a poté jí z kapsy oděvu odcizil mobilní telefon, různé doklady a finanční hotovost. Poškozené způsobil škodu vyšší než 6 000 korun. Napadená vyhledala lékařské ošetření. Vyšetřovatel oba muže obvinil ze zvlášť závažného zločinu loupeže ve spolupachatelství a mladšího navíc i z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.


 

Do školy přijel s kolečkem před půlnocí krást kovy

Policie v Mostě sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání pokusu přečinu krádeže 41letému muži z Mostu. Ten se minulý týden v pozdně noční době vydal krást do objektu jedné mostecké školy. U oplocené budovy přelezl branku a poté si na kolečko naložil kovové předměty, které tam našel. Zároveň hodlal odcizit i kovový uzávěr vody, který se snažil vykopat ze země. Právě kopání ho prozradilo. Policie muže přistihla „při práci“ a zadržela ho. Jak se ukázalo, nekradl poprvé. Za obdobné jednání byl již odsouzen. Lup byl zajištěn a vrácen zpět firmě, která v místě provádí rekonstrukci.


 

Ze žárlivosti muže bodl vidličkou do krku

Policie v Mostě sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví 31letému muži z Děčínska. Ten byl koncem března v jedné mostecké restauraci se svoji přítelkyní. Zřejmě ze žárlivosti se začal se ženou hádat a přitom rozbil půllitr. Jeho nevhodné jednání se asi nelíbilo přítomnému muži, který ho upozornil. Došlo ke sporu a následné rvačce, při které podezřelý poškozenému bodl do krku vidličku a způsobil mu povrchové řezné zranění, které si vyžádalo ošetření v nemocnici. K pracovní neschopnosti nedošlo. Podezřelý muž byl na místě zadržen, měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol.


 

Loni byla odsouzena, letos opět kradla

Na nákup za pět prstů se vydala 39letá žena z Mostu. Hodlala odcizit zboží a to poté chtěla zpeněžit. Vybrala si spodní prádlo, voňavku a rifle. S věcmi zašla do zkušební kabinky, kde si je zastrkala pod mikinu a následně prošla pokladnou bez zaplacení. Tam na ni již čekal místní detektiv, který ji zadržel a přivolal policii. Mostečanka skončila na policejním oddělení, kde jí sdělili s ohledem na její kriminální minulost podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení.


 

Lup se žiletkami za pět tisíc neodnesl

Plán nevyšel jednomu 26letému podnikavci. O víkendu zamířil do jednoho mosteckého supermarketu, kde si v prodejně vybral náhradní žiletky v celkové hodnotě 5 800 korun. Ty uschoval do tašky a připravil si ji k vyzvednutí u vstupního turniketu. Prošel pokladnou a poté byl zadržen pracovníky ostrahy. Policie v Mostě muži sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže. Jak hodlal s lupem naložit, muž policistům neuvedl.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 13. dubna 2015


 

vytisknout  e-mailem