Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Předstíral zájem o zboží

LITOMĚŘICE – Byl to kapsář... 

Při nedělních trzích v obci Ředhošť předstíral zájem o zboží a při tom kradl. Terčem zájmu 53letého muže z Českolipska se stala kabelka jedné ze zákaznic. Českolipan využil její nepozornosti a své zručnosti a po rozepnutí zdrhovadla kabelky jí odcizil peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady. Přivolaní policisté muže zadrželi a ještě téhož dne mu sdělili podezření pro trestný čin krádeže. Odcizené věci se zajistit nepodařilo, lapka měl pravděpodobně komplice, po kterém nyní policisté intenzivně pátrají. O tom, že není ve svém oboru nováčkem, svědčí jeho bohatý trestní rejstřík.

Snažte se chovat tak, abyste se nestali obětí kapesních zlodějů!(Více zde).
 
Řídila opilá

Podezření pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky bylo v pondělí sděleno 44leté ženě z Roudnice nad Labem. Dotyčná žena v neděli ve večerních hodinách řídila osobní vozidlo v Roudnici nad Labem. Při kontrole strážníky městské policie jí byla při dechové zkoušce na alkohol naměřena hodnota 1,69 promile. Poté již putovala na služebnu policie, kde jí bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření. V případě soudem uznané viny hrozí podezřelé až roční vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Jaký čas potřebuje alkohol, než zmizí z krve řidiče (údaj hod:min).
 
V obchodech neplatil
 

Až tříleté vězení hrozí 26letému Roudničanovi, který si odnášel z prodejen zboží bez placení. V měsíci dubnu navštívil ve dvou případech prodejny v Roudnici nad Labem a odnesl si bez placení modely autíček, čokolády a drogistické zboží. Policistům se podařilo dotyčného muže v těchto dnech vypátrat a sdělit mu podezření pro trestný čin krádeže. Navíc se ukázalo, že zákon neporušil poprvé a za majetkovou trestnou činnost byl v posledních třech letech již trestán.

Litoměřice, 21. 4. 2015, nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
+420 724 101 966
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem