Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Předvánoční čas

Kriminalita svátky nedrží, práce rozhodně neubylo 

Policisté místního oddělení si rozhodně na nedostatek práce v čase předvánočním a vánočním rozhodně stěžovat nemohou. Během posledních čtrnácti dnů museli mimo jiné řešit i zvýšený počet drobných krádeží v obchodech, které většinou vyřešili blokovou pokutou. Čtyři zlodějíčci se však budou za své drobné krádeže zodpovídat  soudu, protože jim policisté vzhledem k jejich minulosti sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže, za který jim teď hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta nebo peněžitý trest. Tyto případy jsou řešeny ve zkráceném přípravném řízení (ZPŘ).

Rovněž je ve ZPŘ řešen jeden podnapilý mladík, který před obchodním domem vyhrožoval své sousedce zabitím jejím i jejího psa, k čemuž mu posloužil i airsoft samopal, který při tomto držel v ruce. Policisté kvalifikovali jeho jednání jako trestný čin výtržnictví, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta nebo peněžitý trest.

Ve ZPŘ jsou řešeni i tři muži, kteří nenastoupili včas výkon trestu, který jim byl udělen soudem a raději se skrývali. Poté, co je policisté vypátrali a dodali do věznice v Hradci Králové, si muži za své jednání zřejmě za mřížemi pobudou o půl roku déle.

Ani v prosinci se neobešly silniční kontroly bez řidiče - hazardéra. Při silniční kontrole provedená dechová zkouška odhalila množství alkoholu v dechu ve výši 2,09 promile. Opakovaná dechová zkouška pak ukázala dokonce 2,58 promile. Z tohoto důvodu policisté řidiči zadrželi jeho řidičský průkaz a posléze mu sdělili podezření ze spáchání trestného činu  ohrožení pod vlivem návykové látky,  za což mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
prap. Petr Riabec 
26.12.2009

vytisknout  e-mailem