Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Předvánoční nákupy a kapsáři

PRAHA VENKOV - ZÁPAD – Nákupy vánočních dárků  

Tuto neděli začal advent, a proto mnozí z nás vyrazili nebo vyrazí na nákup vánočních dárků. V tomto období se však setkáváme i se zvýšeným počtem kapesních krádeží, proto je na místě si připomenout několik důležitých rad a zásad, abychom se vyvarovali okradení nebo odcizení svých věcí, dokladů a peněz:

  • peněženku, osobní doklady a další cenné věci mějte neustále pod dohledem, peněženku umisťujte do vnitřní kapsy oděvu, vnitřní přihrádky kabelky nebo na dno tašky apod.
  • kabelku či tašku neodkládejte do nákupního košíku a mějte ji stále pod dohledem,
  • u své platební karty nikdy nemějte napsaný PIN
  • pokud parkujete u nákupních center nebo na přilehlých parkovištích, vždy pamatujte na to, že „auto není trezor“ proto si v něm nenechávejte cenné věci, doklady, peníze apod. Pachatelé mnohdy sledují, co si kdo do zavazadlového prostoru ukládá. Bunda, kabát nebo taška zanechaná na sedačce může být mnohdy pro zloděje dostatečným důvodem k vloupání do vozidla
  • při cestování městskou hromadnou dopravou dávejte na své věci pozor. Nenechávejte si peněženku v zadní kapse kalhot, kabelku či tašku si vždy pečlivě hlídejte a vnímejte co se děje kolem Vás.

Bc. Barbora Schneeweissová
pracovník vztahů k veřejnosti
29. listopadu 2016


 

vytisknout  e-mailem