Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Přehled dopravní nehodovosti

Na Karlovarsku za první čtyři měsíce letošního roku  

Za období od 1.1. do 30.4.2010 došlo na silnicích Karlovarského kraje k 533 dopravním nehodám, což je o 115 dopravních nehod méně než v loňském roce ve stejném období. Celková hmotná škoda se vyšplhala do výše 350.962.000,- Kč. Při dopravních nehodách byly usmrceny čtyři osoby. V loňském roce ve stejném období bylo usmrceno o dvanáct osob více, tedy 16 osob. Jednadvacet osob utrpělo těžké zranění a 160 osob bylo zraněno lehce. Nejvíce dopravních nehod se odehrálo v obcích a to celkem 327. K 206 dopravním nehodám pak došlo mimo obec a 7 dopravních nehod se stalo na železničním přejezdu.

Z celkového počtu dopravních nehod jich 503 zavinili řidiči osobního motorového vozidla a dva cyklisté. Ve 4 případech zavinil nehodu střet se zvěří či domácím zvířetem a třináctkrát zavinili dopravní nehodu chodci (z toho 7 dětí). Pod vlivem alkoholu dopravní nehodu zavinilo celkem 42 řidičů motorového vozidla, dva chodci a jeden cyklista. Nejsmutnější na tom je, že u 28 viníků dopravní nehody byla naměřena hladina alkoholu v dechu přes jednu promili a více. U jednoho viníka byl prokázán detekční soupravou na návykové látky pozitivní výsledek. Čtyřiasedmdesát řidičů z místa dopravní nehody ujelo, aniž by dopravní nehodu řádně nahlásili nebo nějak řešili.

Nejčastější příčinou dopravních nehod byl nesprávný způsob jízdy (celkem 288 nehod), dále nepřiměřená rychlost (celkem 156 nehod), nedání přednosti v jízdě (celkem 48 nehod), a v 11 případech bylo příčinnou nesprávné předjíždění. Nejčastěji docházelo na Karlovarsku k dopravním nehodám ve čtvrtek (87 nehod), následuje pátek, středa, sobota a pondělí, neděle a nejméně nehod se pak stalo v úterý (66 nehod).

 

 

Odkazy do noveho okna

graf nehody

graf nehody 

Detailní náhled

tabulka nehody

tabulka nehody 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem