Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Přehled kriminality za rok 2012

HODONÍNSKO: Policisté v našem regionu řešili více jak 2000 trestných činů. 

Policisté na Hodonínsku v roce 2012 řešili celkem 2235 trestných činů, což je o 119 případů méně než v roce předchozím. Největší podíl na  těchto  počtech má již tradičně majetková trestná činnost. V této  oblasti policisté vloni evidovali 1049 skutků, což činí téměř polovinu celkového nápadu zjištěných trestných činů. Z tohoto počtu tvoří třetinu případů krádeže vloupáním do různých objektů. I nadále  zůstává velkým problémem počet  vykradených vozidel, jejichž počet po loňském poklesu opět narostl. Neutěšený stav pozorujeme také u počtu zjištěných případů odcizení jízdních kol, kterých každým rokem přibývá.

Na Hodonínsku se také vyšetřovaly dvě  vraždy a jednadvacet loupeží. Právě násilná trestná činnost, které se policisté intenzivně věnovali, zaznamenala mírný pokles se stejnou objasněností. Městem, nejvíce  zatíženým trestnou činností, stále zůstává samotné město Hodonín, kde se stala zhruba třetina trestných činů z celkového  počtu.

Potěšující údaj  pro nás je celková objasněnost trestné  činnosti. Policisté na Hodonínsku  loni objasnili téměř 60 % spáchaných trestných  činů. Touto  objasněností se dlouhodobě řadíme na první příčku v celém kraji.

Podrobnější rozpis kriminality naleznete  v  přiloženém souboru.

nprap. Bc. Petr Zámečník, 23. 1. 2013

vytisknout  e-mailem