Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Přehled nehodovosti za 32. týden

Jihočeský kraj – Jihočeské silnice se již druhý týden obešly bez smrtelné dopravní nehody. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Poslední statistiky týkající se dopravní nehodovosti vyznívají pozitivně, protože během uplynulých dvou týdnů se na našich silnicích nestala žádná smrtelná dopravní nehoda. V týdnu od 4. do 10. srpna se stalo celkem 74 dopravních nehod, nikdo nezemřel, 4 osoby byly těžce zraněny, 42 osob lehce. Při nehodách vznikla škoda za více než 3 700 000 korun. Ze statistik dále vyplývá, že přibližně každý devátý řidič, který havaroval, byl pod vlivem alkoholu.
 
Nejvíce dopravních nehod se stalo jako již tradičně na Českobudějovicku, celkem 18. Následovalo Českokrumlovsko s 12 nehodami a pak s 10 nehodami Písecko, Jindřichohradecko a Táborsko. Nejhorší situace co do počtu zraněných byla na Písecku, kde 3 lidé utrpěli těžká zranění, čtvrtý těžce zraněný byl na Táborsku. Pozitivně vyznívá i porovnání se stejným obdobím loňského roku, kdy se stalo o 9 nehod více, zemřely 2 osoby, 5 osob utrpělo těžká zranění.
 
Přes tato pozitivní čísla policisté nadále nabádají řidiče k tomu, aby jezdili opatrně a dodržovali pravidla silničního provozu. V tomto týdnu by mělo více pršet, proto je potřeba, aby se řidiči připravili na to, že budou mokré silnice a tomu také přizpůsobili rychlost své jízdy.
 
por. Ing. Štěpánka Uhlířová, krpc.pio@pcr.cz
11. srpna 2014

vytisknout  e-mailem