Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Přehled nehodovosti za 33. týden

Jihočeský kraj – Zemřel motorkář, škoda přesáhla 4,4 miliony korun. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Po třech týdnech, kdy na jihočeských silnicích nezemřel žádný člověk, přinesly statistiky bohužel opět úmrtí při dopravní nehodě. Z celkového počtu 78 dopravních nehod, které se v týdnu od 11. do 17. srpna staly, byla jedna nehoda smrtelná, čtyři osoby utrpěly při nehodách těžká zranění, čtyřiačtyřicet osob zranění lehká. Při nehodách vznikla škoda za více než 4,4 miliony korun. Podle statistik, každý 11. řidič, který byl účastníkem dopravní nehody, užil před jízdou či během ní alkohol.
 
Nejvíce dopravních nehod se stalo na Českobudějovicku, celkem 23. Bylo zde také nejvíce podnapilých řidičů, dle statistik každý 6. řidič, který havaroval, byl pod vlivem alkoholu. Na druhém místě bylo Jindřichohradecko se 14 dopravními nehodami a pak Českokrumlovsko s 11 dopravními nehodami.
 
Jak již bylo zmíněno, zemřel v uplynulém týdnu jeden člověk. Jednalo se o devětatřicetiletého motorkáře, který v neděli po poledni havaroval se svým motocyklem značky Suzuki v obci Hněvkov. Při předjíždění vozidla značky Fiat ho řidička tohoto vozu při odbočovacím manévru srazila. Přesné příčiny a okolnosti této nehody jsou předmětem dalšího šetření. Tento muž se stal 49. obětí smrtelných dopravních nehod v tomto roce. Jedná se o 7. motorkáře, který při nehodách v letošním roce na jihočeských silnicích zemřel. Policisté tak znovu apelují na motocyklisty a samozřejmě ne jen na ně, aby byli opatrní a na svých strojích neriskovali.
 
Policisté v rámci kampaně „Zastav jízdu smrti“ budou provádět na všech okresech v kraji důsledné kontroly řidičů. Budou řidičům rozdávat alkoholtestery a také samolepky s logem kampaně. Jezděte opatrně, zodpovědně a dodržujte pravidla provozu.
 
por. Ing. Štěpánka Uhlířová, krpc.pio@pcr.cz
18. srpna 2014
Odkazy do noveho okna

hněvkov II

hněvkov II 

Detailní náhled

Hněvkov III

Hněvkov III 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem