Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Přehled nehodovosti za 34. týden

Jihočeský kraj – Týden se obešel bez smrtelné dopravní nehody. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Uplynulý týden od 18. do 24. srpna vyzněl z hlediska statistik dopravních nehod poměrně optimisticky a to hlavně proto, že na našich silnicích nikdo nezemřel, a to přesto, že se stalo celkem 83 dopravních nehod. Při těchto nehodách tři osoby utrpěly těžká zranění, čtyřiapadesát osob zranění lehká. Při nehodách vznikla škoda za více než 6,1 milionu korun. Každou desátou dopravní nehodu zavinil řidič pod vlivem alkoholu. V porovnání se stejným obdobím loňského roku bylo tentokrát o 10 nehod více, ale v roce 2013 tři osoby zemřely a třináct osob utrpělo těžká zranění.
 
První místo v počtu dopravních nehod zaujímá tradičně Českobudějovicko, kde jedna osoba utrpěla těžké zranění a patnáct osob zranění lehká. Na druhém místě je s devatenácti dopravními nehodami Jindřichohradecko, dvě osoby vyvázly s těžkými zraněními a třináct osob mělo lehká zranění. Třetí místo „obsadilo“ Strakonicko s deseti dopravními nehodami, při kterých sedm osob utrpělo lehká zranění.
 
Alkohol byl na vině u nehody, která se stala v pátek večer v Boršově nad Vltavou. Ve vozidle značky Škoda Felicia jeli dva mladí muži, oba podnapilí. V pravotočivé zatáčce nezvládl řidič řízení, narazil do sloupu veřejného osvětlení, automobil se pak několikrát otočil přes střechu. Spolujezdec utrpěl těžká zranění. Řidič nadýchal více než 1,7 promile.
 
O den dříve se stala nehoda traktoru značky Zetor, seděli v něm tři mladíci. Ve směru od Olšan do Maršova na Jindřichohradecku se řidič pravděpodobně nevěnoval řízení a sjel vpravo mimo vozovku, kde se převrátili. Oba spolujezdci utrpěli zranění, jeden lehké a jeden těžké.
 
V úterý utrpělo šest osob lehká zranění při hrůzně vyhlížející dopravní nehodě. Lze mluvit o velkém štěstí, že nehodu všichni přežili bez vážnější újmy. K nehodě došlo na Jindřichohradecku, když řidič vozidla značky VW jel ve směru od obce Deštná na obec Lodhéřov. Jel příliš rychle, dostal na mokrém povrchu vozovky smyk a jeho neovladatelné auto se v levém jízdním pruhu střetlo čelně s vozem značky Opel.
 
Řidiči, spěchejte pomalu. Rychlost bývá častou příčinou závažných dopravních nehod. I v tomto týdnu pokračují dopravně bezpečnostní akce, při kterých policisté budou dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu. Buďte na svých cestách opatrní.
 
por. Ing. Štěpánka Uhlířová, krpc.pio@pcr.cz
26. srpna 2014
 
Odkazy do noveho okna

Boršov  1xTZ , 1.81 promile

Boršov 1xTZ , 1.81 promile 

Detailní náhled

Jindřichohradecko 1xTZ + 1xLZ

Jindřichohradecko 1xTZ + 1xLZ 

Detailní náhled

Jindřichohradecko 6xLZ

Jindřichohradecko 6xLZ 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem