Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Přehled nehodovosti za 35. týden

Jihočeský kraj – Na jihočeských silnicích vyhasly dva lidské životy. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Ačkoliv se v týdnu od 25. do 31. srpna stalo v porovnání s jinými týdny relativně málo dopravních nehod, celkem 63, byly tyto nehody vážné. Zemřely při nich totiž dvě osoby. První obětí se stal ve středu večer mladý muž na Táborsku, který se ve vozidle značky VW Passat střetl s protijedoucím automobilem značky Fiat. Viz článek: http://www.policie.cz/clanek/smrtelna-dopravni-nehoda-98923.aspx. Přes veškerou péči lékařů zemřel v českobudějovické nemocnici. Tento čtyřiatřicetiletý muž se tak stal padesátou obětí smrtelných dopravních nehod letošního roku.  
 
Jednapadesátá oběť přibyla hned druhý den. Nedaleko obce Sedlec zemřel ve voze značky Renault po střetu s nákladním vozidlem šestačtyřicetiletý cizinec. Účastníky nehody byli i řidiči dalších automobilů, kteří měli štěstí a vážnou nehodu přežili. Viz článek: http://www.policie.cz/clanek/tragicka-dopravni-nehoda-785068.aspx.
 
Závěr prázdnin byl tak ve znamení tragických dopravních nehod. Nejvíce dopravních nehod, celkem 29, se stalo na Českobudějovicku, 10 na Táborsku a 6 na Prachaticku. Při nehodách tedy zemřely 2 osoby, 2 osoby byly těžce zraněny a 39 osob lehce. Při nehodách vznikla škoda za bezmála 5,8 milionu korun. Ve čtyřech případech byl řidič pod vlivem alkoholu.
 
Opatrnost za volantem by měla být pro každého řidiče samozřejmostí. Myslete ne jen na sebe, ale i na ostatní účastníky silničního provozu a snažte se předvídat. Můžete tak zabránit vážným střetům a tragickým následkům.
 
por. Ing. Štěpánka Uhlířová, krpc.pio@pcr.cz
2. září 2014
Odkazy do noveho okna

DN Českobudějovicko 1

DN Českobudějovicko 1 

Detailní náhled

DN Českobudějovicko 2

DN Českobudějovicko 2 

Detailní náhled

DN Táborsko 1

DN Táborsko 1 

Detailní náhled

DN Táborsko 2

DN Táborsko 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem