Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Přehled nehodovosti za 43. a 44. týden

Jihočeský kraj – Dva týdny bez smrtelné dopravní nehody. (Hlasová schránka 974 221 116) 

 
Jihočeští policisté již dva týdny nezaevidovali ani jednu dopravní nehodu se smrtelným následkem. I když o uplynulém víkendu proběhly „dušičky“, které bývají ve znamení tragických dopravních nehod, tak se jihočeským silnicím tentokrát tragédie vyhnuly.
 
V týdnu od 20. do 26. října se na našich silnicích stalo celkem 87 dopravních nehod, při kterých 5 osob utrpělo těžká zranění a 41 osob zranění lehká. Alkohol byl zjištěn v sedmi případech. Škoda přesáhla částku 5,6 milionů korun. Ve stejném období loňského roku se stalo o 6 nehod méně. Vloni však jeden člověk zemřel.
 
V týdnu od 27. října do 2. listopadu se stalo celkem 55 dopravních nehod. Čtyři osoby utrpěly těžká zranění, 22 osob zranění lehká. U deseti řidičů byl zjištěn alkohol. Vzniklá škoda přesáhla částku 5 milionů korun. Oproti stejnému období loňského roku došlo letos ke zlepšení o pět nehod, vloni rovněž nikdo nezemřel a letos je rovněž méně zraněných. Nejvíce nehod, celkem 16, bylo na Českobudějovicku. Nejméně nehod zaznamenalo Písecko a Dálniční oddělení Chotoviny, vždy po jedné dopravní nehodě.
 
První listopadový den se stala vážná dopravní nehoda v Prachaticích. Řidička vozidla značky Škoda nedala na křižovatce ulic Italská a Pivovarská přednost zleva přijíždějícímu motocyklu značky Suzuki a došlo ke srážce. Motocyklista utrpěl zranění a musel být vrtulníkem transportován do Českobudějovické nemocnice.
 
Další vážná nehoda se stala o den později na Strakonicku u obce Nebřehovice. Žena řídící vozidlo značky Renault při projíždění zatáčky nejspíše nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem, stavu a povaze vozovky a povětrnostním podmínkám a dostala smyk. Přejela do levé části vozovky, kde se několikrát převrátila přes střechu. Řidička utrpěla těžké zranění. Stejně dopadl i její spolujezdec. Dvě osoby na zadních sedačkách utrpěly zranění lehká. Policisté zjistili, že osádka vozidla nebyla připoutána. Není tedy vyloučeno, že v případě, že by pásy cestující užili, nemuseli utrpět tak rozsáhla zranění. 
 
Policisté upozorňují řidiče, aby jezdili velmi opatrně, především v oblastech, kde se vyskytují mlhy. Je také období, kdy se na silnicích často vyskytuje pobíhající lesní zvěř, dávejte tedy pozor a jezděte nanejvýš obezřetně.
 
  
por. Ing. Štěpánka Uhlířová, krpc.pio@pcr.cz
3. listopadu 2014
Odkazy do noveho okna

Prachaticko motocykl + oa TZ 1

Prachaticko motocykl + oa TZ 1 

Detailní náhled

Prachaticko motocykl + oa TZ 2

Prachaticko motocykl + oa TZ 2 

Detailní náhled

Strakonicko 2xTZ 1

Strakonicko 2xTZ 1 

Detailní náhled

Strakonicko 2xTZ 2

Strakonicko 2xTZ 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem