Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Přehled zadokumentovaných případů

Trutnovsko - pondělní den s policisty 

V průběhu prvního pracovního dne tohoto týdne 26. 9. 2011 bylo na trutnovských policejních služebnách oznámeno šest nově spáchaných přečinů, které policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy krádeží prostých, krádeží provedených vloupáním a podvodu. V pondělí navíc muži zákona zpracovali sedmnáct přestupků. Ve většině případech se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.

Policisté ze Špindlerova Mlýna vypátrali díky výborné místní a osobní znalosti v pondělí dopoledne 26. 9. 2011 v jednom z místních penzionů sedmačtyřicetiletého muže, který procházel registrem celostátně hledaných osob. Na základě pátrání, které vyhlásil Okresní soud v Chrudimi, skončil zadržený na policejním oddělení. Po provedení nezbytných úkonů a předání písemností, které místní policisté konzultovali s vyžadujícím soudcem, byl muž propuštěn na svobodu.

Žacléřští policisté v pondělí dopoledne 26. 9. 2011 vyjížděli do Komenského ulice, kde dosud neznámý zloděj odcizil několik přenosných dopravních značek, které projíždějící řidiče informovaly o dopravní situaci v místech, kde byla v uplynulých měsících prováděna rekonstrukce kanalizace. Zástupce poškozené společnosti vyčíslil škodu na necelých 10 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Místní policisté se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po nenechavci a dopravním značení intenzivně pátrají. 

Na policisty ve Dvoře Králové nad Labem se v pondělí odpoledne 26. 9. 2011 obrátila s žádostí o pomoc třiapadesátiletá žena, které dosud neznámý nenechavec před jedním z místních obchodních domů odcizil její bicykl. Muži zákona na místě provedeným šetřením zjistili, že zloděj během několika minut odcizil zámkem zajištěné horské jízdní kolo značky Merida. Poškozená vyčíslila škodu na částku převyšující 10 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Úpičtí policisté v pondělí odpoledne 26. 9. 2011 zaprotokolovali násilné vniknutí do jednoho z rodinných domů v obci Batňovice. Muži zákona provedeným šetřením zjistili, že dosud neznámý zloděj v průběhu pondělního dne vnikl do objektu, ze kterého odcizil finanční hotovost a dva notebooky. Majitel nemovitosti vyčíslil škodu na necelých 61 tisíc korun. Za přečiny krádeže provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na pět let. Místní policisté se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po nenechavci a odcizených věcech intenzivně pátrají.

Trutnovští policisté v pondělí navečer 26. 9. 2011 vyjížděli do Slévárenské ulice, kde dosud neznámý zloděj násilím vnikl do jedné ze sklepních kójí. Nenechavec z místnosti odcizil horské jízdní kolo značky Merida 08 Matts. Poškozený vyčíslil škodu na částku převyšující 7 tisíc korun. Za přečiny krádeže provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky.

Na trutnovské policisty se v pondělí krátce po poledni obrátila s žádostí o pomoc obsluha jedné z místních benzinových čerpacích stanic na Polské ulici. Pracovnice čerpací stanice policistům sdělila, že dosud neznámý pachatel u jednoho ze stojanů do kanystrů natankoval přes sto litrů motorové nafty, nasedl do vozidla a bez zaplacení z místa ujel. Zástupce poškozené společnosti vyčíslil škodu na necelé 4 tisíce korun. Za přestupek proti majetku hrozí nenechavci pokuta až do výše 15 tisíc korun. Po motoristovi Policie České republiky intenzivně pátrá.

Královédvorští policisté v pondělí ráno 26. 9. 2011 vyjížděli do obce Borovnice, kde se v kolejišti volně pohybovali dva koně. Muži zákona provedeným šetřením zjistili, že zvířata odešla ze špatně zajištěné ohrady, která se nachází nedaleko jednoho z místních domů. Muži zákona ve spolupráci s pracovníky Českých drah včas informovali vlakvedoucího rychlíku, který měl místem projíždět. Vlak jedoucí z Pardubic do Liberce musel v místě zastavit a vyčkat, než si majitel koně odvedl zpět na svůj pozemek. Policisté uvedený případ dokumentují pro podezření ze spáchání přestupku proti pořádku ve státní správě a přestupky proti pořádku v územní samosprávě, za který může správní orgán uložit pokutu až do výše 30 tisíc korun.

Dopravní policisté v průběhu pondělního dne nemuseli naštěstí zpracovávat žádnou dopravní nehodu. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se tedy zaměřili na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Ženy a muži v bílých košilích zjistili 11 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích. Za uvedené přestupky dopravní policisté uložili blokové pokuty ve výši necelých 5 tisíc korun. Dechové zkoušce se v pondělí podrobilo 23 řidičů. Žádný ze zkontrolovaných motoristů neusedl za volant po požití alkoholického nápoje. Takový výsledek policisty vždy potěší.

V pondělí dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 11 pěších policejních hlídek. 

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 48 telefonátů, 18 z nich bylo využito a zbývajících 30 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Udo Ertner
27. 9. 2011

vytisknout  e-mailem