Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přehnal konzumaci alkoholu

TEPLICE - V Bílině pak rozbíjel výlohy a další zprávy. 

Přehnal konzumaci alkoholu
     Na pořádný malér si zadělal 22letý muž, který to o víkendu přehnal s konzumací alkoholu. Během plesu v Bílině se notně posilňoval pivem a vodkou, když se nad ránem vracel domů, ze vzteku, že nemůže najít svou přítelkyni, rozbil výlohu u supermarketu. To ale na vybití vzteku zřejmě nestačilo, a tak rozbil ještě skleněnou výplň dveří u večerky, výlohu kulturního domu a obrazovku bankomatu. Škoda, kterou způsobil, byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun. Podnapilého mladíka zadrželi bílinští policisté a po vystřízlivění v cele mu sdělili podezření z přečinů poškození cizí věci a výtržnictví, za které může jít až na dva roky do vězení.
 
Řídil pod vlivem a se zákazem
     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý 42letý muž, kterého o víkendu kontrolovali policisté v Teplicích. Muž řídil osobní vozidlo, ačkoliv má platnou blokaci řidičského oprávnění, jelikož přišel o všechny body. Navíc má soudem uložen platný zákaz řízení motorových vozidel. Aby toho nebylo málo, při dechové zkoušce mu policisté naměřili 0,7 promile alkoholu v dechu. Auto navíc řídil, ačkoliv neměl zaplacené povinné ručení. V případě odsouzení mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Vykradená chata
     Zahradní chatu v Kvítkově vykradl zatím neznámý pachatel. Zloděj vnikl na oplocený pozemek a následně se vloupal do chaty, za které odcizil elektroniku a tři lahve alkoholu. Pachatel poté vnikl do kůlny, ze které si odnesl dvě motorové pily, štípačku na dřevo značky čtyři kola z lehkých slitin, sekačku a jízdní kolo. Poškozený vyčíslil celkovou škodu na 16 tisíc korun, policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a po pachateli i odcizených věcech intenzivně pátrají.
 
Z autoškoly zmizely notebooky
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do prostor autoškoly. Včera po poledni vnikl zloděj do učebny, ze které odcizil tři notebooky a externí harddisk v hodnotě přes 13 tisíc korun. Pokud se podaří lapku dopadnout, hrozí mu za přečin krádeže maximálně dva roky ve vězení.
 
 
Teplice, 11. 2. 2013, nprap. Bc. Daniel Vítek
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem