Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Překonal ohradník, policisty ne

DĚČÍN - Překonal ohradník, policisty ne; Spadla klec; Vloupání do vozidla; Nepříjemné překvapení 

Pár dní stačilo rumburským policistům na to, aby vypátrali jednadvacetiletého výtečníčka, který po překonání elektrického ohradníku odcizil z dílny u domu svářecí agregát za necelých třicet tisíc korun. Podezření z krádeže a porušování domovní svobody ve zkráceném přípravném řízení přišlo záhy. Nyní zloději hrozí až dva roky odnětí svobody.
 
 
Spadla klec
 
Lednice, měděné pechy, okapy, přepravka s dvaceti pivy a krabička cigaret. To vše odcizil dvacetiletý recidivista z rodinných domů, školky a balkónu v paneláku v České Kamenici. K tomu ještě poškodil dveře do kůlny, do které vnikl, aniž by cokoli odnesl. Celková škoda, kterou při svém řádění způsobil, přesáhla třicet tisíc korun. Za krádeže vloupáním, porušování domovní svobody a poškození cizího majetku hrozí zloději až tři roky vězení. Je totiž obviněn děčínskými kriminalisty.
 
 
Vloupání do vozidla
 
Ve zkráceném přípravném řízení řeší kriminalisté z Rumburku dvaadvacetiletého zloděje, který se ve Varnsdorfu vloupal do osobního automobilu. Překonal levé přední dveře a pak už mu nic nebránilo odcizit autorádio a mosazné vodoměry. Majiteli způsobil škodu za tři a půl tisíce korun. K tomu byl za obdobnou trestnou činnost již trestán. Nyní mu hrozí až tři roky odnětí svobody.
 
 
Nepříjemné překvapení
 
Rozčarovaný musel být neznámý nenechavec, když vytvořil dva otvory do nádrže zaparkované Felicie v Jílovém u Děčína a benzínu se nedočkal. Vůz měl totiž v sobě pouze nutnou rezervu paliva. I tak po sobě zanechal škodu za dva a půl tisíce korun. Bude-li policisty dopaden, bude se zodpovídat z trestného činu krádeže vloupáním. Za to zloději mohou hrozit až dva roky vězení.

 

 

29. 4. 2010
por. Bc. Vojtěch Haňka
tel.: 974 432 207, 724 156 293
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem