Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Překročil dokonce dálniční rychlost

ZNOJEMSKO: Jiný zase například vezl o dvě tuny více...  

     K nejzávažnějším dopravním přestupkům včerejšího dne rozhodně patří tyto případy:
     - Na silnici I/53 jsme v úseku mezi křižovatkami na obce Trnové Pole a Miroslav zaznamenali rychlost, která není dovolena ani na dálnici. Osmatřicetiletý muž ze Vsetínska se tudy s osobním autem řítil rychlostí 138 km/h. Pár minut po deváté hodině ranní dostal na místě pokutu dva a půl tisíce korun. Pokud se tohoto přestupku v následujících dvanácti po sobě jdoucích měsících dopustí opakovaně, čeká jej kromě pokuty i zákaz řízení.
     - Před polednem uvízl v policejní síti další svérázný muž za volantem osobního vozu. Obec Velký Karlov projížděl s autem, které mělo registrační značky patřící jinému vozidlu. Vyšlo najevo, že auto není vůbec v evidenci vozidel v České republice. Přivezl je z Rakouska a dosud u nás nebylo přihlášené. Vůz je tedy technicky nezpůsobilý k provozu na pozemních komunikacích. Samotný šofér, třiatřicetiletý muž z našeho regionu, není držitelem žádného řidičského oprávnění.
     - O půl jedné odpoledne jsme při vážení nákladních aut u hraničního přechodu Hatě zjistili značně přetížené vozidlo. Dvaatřicetiletý řidič z Rakouska převážel náklad o dvě tuny těžší než je dovoleno. Dopravní policisté mu na místě uložili pokutu deset tisíc korun. Pokračovat v jízdě nesměl. Musel si zajistit přeložení nákladu. 
     - Včera jsme přistihli i nebezpečného řidiče za volantem osobního vozu. V devět hodin večer projížděl obcí Hostim. Dechová zkouška u něho vyloučila požití alkoholu před jízdou, ale test na přítomnost drog v těle prokázal pervitin. Pětadvacetiletému muži z Teplicka jsme zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Případem se i nadále zabýváme.        

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 25. října 2013

vytisknout  e-mailem