Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Překvapení hlídkou

DĚČÍN - Nevítaná návštěva; Zaskočeni hlídkou; Odebíral načerno ?; Chybí okap  

Nevítaná návštěva
 
DĚČÍN - V rukou děčínských policistů se ocitl pětatřicetiletý muž z Děčína. Muž se policistům doznal ke krádeži finanční hotovosti. Jeho pozornost při vstupu do bytu upoutala odložená kabelka. Využil nepozornosti obyvatelky bytu a společně s kabelkou odešel na toaletu.  Tu na místě činu zanechal a pokojně odešel. Chybějící hotovost odhalila oznamovatelka po odchodu návštěvníka.  Pětitisícová škoda bude mít dohru u děčínského soudu. Přečin krádeže může nenechavého návštěvníka připravit až o dva roky svobody.
 
Zaskočeni hlídkou
 
ČESKÁ KAMENICE - Objekt bývalé jetřichovické ozdravovny neustálé láká nové a nové návštěvníky. Ti do bývalého zdravotnického zařízení chodí především pro věci, jež se dají zpeněžit. Tak tomu bylo i v případě dvojice mužů z Varnsdorfu, kteří byli na místě činu zastižení sedmadvacátého května policejní hlídkou. Z návštěvy bývalé ozdravovny odešli s prázdnou. Ovšem po návštěvě českokamenické policejní stanice čelí sdělení podezření z přečinu krádeže, k jehož pokusu se oba doznali. Oběma mužům hrozí peněžitá pokuta. V horším případě trest odnětím svobody v řádech několika  měsíců.  
 
Chybí okap
 
DĚČÍN – Majitelka rodinného domu v Jílovém přišla během uplynulého měsíce o měděný svod ze svého obydlí. Obnova třímetrového okapu vyjde jeho obyvatelku na necelých dvanáct set českých korun. Informace k  možného přečinu krádeže sbírají podmokelští strážci zákona.
 
Odebíral načerno ?
 
ČESKÁ KAMENICE - Společnost dodávající energii do našich domácností se poslední květnové pondělí obrátila na policisty v České Kamenici. Jeden z obyvatelů přilehlé českokamenické vísky měl podle slov oznamovatele v letech 2010 až 2013 neoprávněně odebírat elektrický proud. Černá dodávka elektřiny měla připravit děčínskou firmu o zakázku v hodnotě padesáti tisíc českých korun. Okolnosti obezřelého odběru je v těchto dnech již v rukou českokamenických strážců zákona. Pokud se potvrdí uživatelův protiprávní přešlap, může se na konci policejního šetření sejít s trestným činem krádeže.
 
Děčín, 31. května 2013
 
nprap.  Petra  Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín
E-mail : pisdc@mvcr.cz
Tel.:  974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem