Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Přelezla plot...

NOVOJIČÍNSKO-události 

Platil nalezenou kartou

Poškozené odcizenou platební kartou vznikla téměř 4 tisícová škoda.

Nalezenou platební kartou si ponechal 32letý muž z Fulneku, který nelenil a téměř dvaceti platbami v obchodech uhradil své nákupy. Ve své výpovědi uvedl, že jí nalezl na chodbě domu v kterém bydlí. K samotnému nalezení i jejímu zneužití se doznal.  Svým jednáním se dopustil přečinu neoprávněného držení platební karty   

Auto jako výkladní skříň

Fotoaparát zn. NICON 5100 s příslušenstvím zanechal poškozený v automobilu na parkovišti ve Štramberku, ul. Zauličí. 

Toho si všiml doposud nezjištěný pachatel, který rozbil okno zaparkovaného Ranaultu Megane a fotoaparát odcizil.  Poškození jsou dva, majitel automobilu s rozbitým oknem a škodou přesahující 6 tisíc korun, a majitel foťáku se škodou přesahující 14 tisíc korun.

Telefon za téměř 30 tisíc

Podezřelá 22letá slečna sjednala úvěrovou smlouvu na koupi telefonu v prodejně elektra v Šenově u Nového Jičína. 

Její touha byla natolik silná, že aby jej získala tak do samotné smlouvy uvedla nepravdivé údaje, které měly vliv na získání úvěru k jejímu zakoupení. Zaměstnavatel, u kterého měla v té době pracovat, neexistuje.  Poté co telefon za více jak 26 tisíc získala tak jej nesplácela. Nyní je prověřovaná s podezřením ze spáchání přečinu úvěrového podvodu.  

Povedený host

Z přečinu krádeže je podezřelý 26letý muž, který v polovině měsíce srpna, vstoupil do hotelu v Novém Jičíně.

Z jednoho pokoje následně odcizil mobilní telefon, který obratem prodal v zastavárně.  Nepoučitelný zloděj byl již v minulosti odsouzen pro přečin krádež a to nepodmíněně v délce 174 dnů. Jaký trest mu bude uložen, rozhodne soud.

Přelezla plot

Téměř dvoumetrový plot v Příboře přelezla 25letá slečna, která letos v měsíci březnu již byla pravomocně odsouzena za přečin krádež k 180 hodinám obecně prospěšných prací, které doposud nevykonala.

Po samotném přelezení vysokého plotu vnikla do půdních prostor nad garáží, z které odcizila porcelánové sousoší, brýle, 42 kg balík svázaných časopisů a další věci v celkové hodnotě několika málo stokorun.

I přes tuto vzniklou škodu je nepoučitelná slečna podezřelá ze spáchání přečinu krádež a porušování domovní svobody.

Proboural stěny unimobuněk

Probouraným otvorem ve stěně unimobuňky vnikl pachatel dovnitř zázemí kynologického klubu ve Vlčovicích. 

Společenství vznikla škoda jak na odcizených věcech, tak i na samotném opláštění budovy předběžně vyčíslená na 10 tisíc korun.  Pachatel si s sebou odnesl křovinořez zn. Sparta 380T, drobné peníze a láhev alkoholu. Kriminalistický technik na místě zajistil několik kriminalistických stop, které jsou nyní vyhodnocovány k individuální shodě možného pachatele.

9.9.2016, Nový Jičín

por. Mgr. Petr Gřes

komisař/skupina tisku a prevence/Nový Jičín

vytisknout  e-mailem