Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Přepadával nejen benzínky

Ke zranění nedošlo  

     Policisté 15. března 2010 předali usnesení o zahájení trestního stíhání pro pokračující zločin loupež spáchaný dílem dokonaným a dílem nedokonaným ve stadiu pokusu 30letému muži z Plzně.
      Plzeňan má na svědomí několik loupežných přepadení. Vše začalo 6. října roku 2009 kolem čtvrté hodiny ráno. Do prodejny čerpací stanice v Plzni na Slovanech vešel muž s kuklou na hlavě a dioptrickými brýlemi. V ruce držel nůž a obsluze řekl, aby byla zticha a otevřela kasu. Zaměstnankyně měla strach o svůj život a peníze mu vydala. Pachatel poté utekl. Poslední listopadový den znovu navštívil tu samou čerpací stanici. Opět kolem čtvrté hodiny ráno ale tentokrát neměl v ruce nůž. Když pokladní otevřela ze strachu kasu, začal si sám peníze vyndavat. Poté ihned odešel. Finanční prostředky mu zřejmě nestačily, a tak 16. prosince znovu vešel do té samé benzínky. Pod slovní výhrůžkou požadoval peníze a poté s omluvou odešel. Prvního února tohoto roku kolem druhé hodiny odpolední přepadl s kuklou na hlavě prodejnu tabáku v Plzni na Slovanech. Beze slov ukázal prodavačce, aby šla k pultu, kde mají hotovost. Ovšem tentokrát mu to nevyšlo. Paní se nezalekla, zavřela se do jiné místnosti a zavolala policii. O čtyři dny později vešel do obchodu s hračkami také v Plzni na Slovanech. Kolem druhé hodiny odpoledne přistoupil k pokladně s nožem v ruce a požadoval peníze. Když nějaké dostal, divil se, že jich není více. Hned šestého února si vybral další prodejnu na Slovanech, tentokrát potraviny. S kuklou a nožem znovu požadoval finanční prostředky. Zřejmě jich měl pořád nedostatek, protože 25. února znovu přepadl již zmiňovanou benzínku. Kolem páté hodiny ráno vstoupil do prodejny s kuklou na hlavě a řekl zaměstnankyni, aby otevřela kasu. Při tom se jí omlouval. Pracovnice mu peníze dala a on utekl pryč. Toto pondělí spadla klec. Když muž vešel kolem čtvrté hodiny ráno do prodejny čerpací stanice, pokusil se vytáhnout na prodavačku nůž, ovšem to mu už nevyšlo. V tu chvíli ho zadrželi policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování.
     Při žádném z incidentů naštěstí nedošlo ke zranění. Celkem způsobil muž škodu za téměř 55 tisíc korun. Je podán návrh na vzetí do vazby.

vytisknout  e-mailem