Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Přepadená seniorka byla zraněna

KLADENSKO - Pomozte při vypátrání zloděje, který přepadl a okradl jednaosmdesátiletou ženu. 

Kladenští kriminalisté prošetřují od sobotního rána případ trestných činů loupeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a po podezřelém pachateli intenzivně pátrají.

Jen několik minut před osmou hodinou ráno v sobotu 26. listopadu 2016 přepadl dosud neznámý pachatel seniorku ve Slaném v Žižkově ulici spojující se s ulicí Vítězná.  Neznámý muž vyběhl po cestě svažující se z prostoru za místní mateřskou školou proti procházející ženě a v okamžiku, kdy ji míjel se pokusil za užití síly stáhnout její kabelku z ramene. Poškozená žena si svoji kabelku snažila ubránit oběma rukama. Pachatel ji však za užití síly povalil a táhl  po zemi, čímž došlo k poranění ramene poškozené. V danou chvíli využil zloděj bezmocnosti seniorky, zmocnil se kabelky a utekl Žižkovou ulicí  neznámo kam.

Neznámý pachatel svým násilnickým jednáním způsobil poškozené osmdesáti jedna leté seniorce poranění ramene a oděrky na rukou. Seniorka byla se zraněními převezena do slánské nemocnice, kde byla ošetřena na chirurgickém oddělení a propuštěna do domácího léčení s předpokládanou dobou léčení šest týdnů.

Obsahem kabelky byla peněženka s finanční hotovostí, deštník, mobilní telefon, platební karta, doklady a drobné předměty a písemnosti. V kabelce se dále nacházelo i inzulínové pero.

Svým protiprávním jednáním způsobil pachatel poškozené ženě mimo újmy na zdraví i škodu na majetku, která byla vyčíslena na částku  2 550,-Kč.

Policie vyzývá svědky, kteří v ranních hodinách mezi 07.55 – 08.00 hodin ve Slaném v Žižkově ulici v místech se spojující Vítěznou ulicí mohli spatřit před panelovým domem podezřelého muže, který napadl seniorku, aby poskytli informace na linku 158 nebo na policejní služebnu.

Podezřelým pachatelem je vysoký štíhlý muž, který měl nasazenou kapuci a nesl tři naplněné igelitové tašky.

Policie vyzývá i občany, kteří v ranních ulicích ve Slaném mohli spatřit pohybujícího se tohoto podezřelého muže s třemi naplněnými igelitovými taškami nejen v blízkosti ulic Žižkova a Vítězná, aby také informovali místní policejní oddělení.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

28. listopadu 2016

Odkazy do noveho okna

Přepadená seniorka

Tašky ponechané pachatelem na místě činu... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem