Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Přepadení benzinové čerpací stanice v Perninku

KARLOVY VARY- Pachatel dopaden 

Policisté dopadli pachatele za necelou hodinu po loupežném přepadení.
Spolupráce kriminalistů, psovodů a operačního střediska měla úspěch. Loupežné přepadení benzinové čerpací stanice na Perninku  bylooznámeno na tísňovou linku 158 krátce po osmé hodině ranní. Policisté okamžitě zahájili pátrací akci po pachateli. Přes operační středisko byli vyrozuměni všichni, také psovod se služebním psem. Přestože měl psovod služební volno, vydal se po stopě prchajícího zloděje. Všichni policisté měli popis pachatele a udanýsměr útěku. Pachatel prchal směrem do lesa, kde je rozmokřený a rozbahněnýterén. Služební pes Chiko se dal neomylně po stopě, kriminalisté , místnípolicisté  a psovod byli spojeni přes operační středisko. Stopu vedl Chiko víc jak 2 km až do obce Rybná. Dobrá spolupráce s psovodem navedla kriminalisty téměř přímo na cestu, kudy pachatel prchal. Kriminalisté pachatele zadrželi nedaleko Abertam , krátce po deváté hodině.
Výcvik služebních psů v Karlovarském kraji je na vysoké úrovni. O tom svědčí také to, že se pes Chiko nedal zmást ani tím, že pachatel odhazoval a schovával věci, které by ho mohly z loupeže usvědčit. Kriminalistům označil místa, kam pachatel schoval kromě svých věcí také zbraň.
 
Chiko se vyznamenal i v přecházejícím případě vloupání do úřadu v Karlových Varech. Pomohl vypátrat pachatele v objektu. Na signál vyjel psovod s Chikem , aby napadený objekt prohledal. Čtyřletý Chiko se nadal zmást velikostí objektu a množstvím místností, pachatele vyštěkal za přepážkou z mnoha kanceláří. 
 
por.PhDr.Papežová Zdeňka
29.3.2012
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem