Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Přepadení dvou prodejen

Havířov - kriminalisté šetří zvlášť závažný zločin loupeží..... 

Minulý týden ve čtvrtek 17.5. kolem 18:15 hod. na ulici Mírové vešel do prodejny potravin zatím neznámý mladší muž a přistoupil k prodejnímu pultu. Po obsluze požadoval vydání všech peněz. Svůj úmysl zdůraznil s nožem v ruce, který nasměroval  proti prodavačce. Od dalšího nátlaku na prodavačku, pachatele odradil příchod dalšího zákazníka do prodejny.
Asi o čtvrt hodiny později na stejné ulici vešel do místní vinotéky neznámý mladší muž, který s nožem v ruce požadoval peníze. Prodavačka proti pachateli použila sprey. Neznámý muž po zásahu do obličeje z prodejny utekl ve směru k nedalekému lesoparku.
Kriminalisté se domnívají, že obě přepadení má na svědomí jeden pachatel. I když z prodejen odešel bez peněz, za spáchání zločinu loupeže mu hrozí odnětí svobody na dvě léta až deset let.
Popis pachatele: mladík ve věku kolem 20-25 let, hubené postavy, vysoký asi 180 cm, modré oči, špičatý nos, světlejší vlasy, vzadu delší. Na hlavě měl tmavou kšiltovou čepici.
Zvláštní znamení: mladík měl na obličeji velmi výrazné zarudlé akné. Na některých místech v obličeji má až jizvy.
Oblečen byl do riflových kalhot, světlé barvy, nohavice velmi úzké, tzv. slimky. Šusťáková bunda byla tmavě rezavá do pasu, pod ní károvaná košile.
Obracíme se na veřejnost o pomoc při pátrání: V případě, že poznáváte mladíka, neprodleně kontaktujte kriminální službu na tel. 974 744 338 nebo 974 744 339. Volat můžete i na bezplatnou linku 158.
por. Mgr. Zlatuše Viačková, komisař PIS Karviná
LP MIROVA.JPGLP MIROVA.JPG

vytisknout  e-mailem