Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Přepadení nebo výmysl?

NÁCHODSKO – Nejspíš výmysl, ukázalo vyšetřování velikonoční loupeže 

Auto PČR-pomáhatAuto PČR /Archiv Policie ČR
Některé historky, které policisté vyslechnou, by mohly aspirovat i na nějakou literární cenu, některé by však nebyly dost dobré ani pro brakovou literaturu. Policie však musí prověřit všechny a zjistit, kde se vlastně nachází pravda. Nevychovaná mládež ale tentokrát v broumovském parku zřejmě neloupila.
 
Více než měsíční vyšetřování loupeže, k níž mělo dojít na Velikonoční pondělí v místním parku v Broumově, policistům přineslo překvapivý výsledek. Případ bude odložen. 
 
Z pátrání po vinících, kteří měli v odpoledních hodinách obrat staršího muže o igelitku, obsahující koledu, peněženku a doklady, nakonec vyplynulo, že se nejspíš žádná loupež nekonala. Oznamovatel totiž posléze policistům přiznal, že vypil o dost více než jedno štamprle, jak uvedl při prvotním oznámení, a že si vlastně průběh odpoledne vůbec nepamatuje.
 
Jen matně si vzpomněl na to, že se pohyboval v parku, kde byla i skupinka mladých. Druhý den zjistil, že igelitku, kterou s sebou měl, nedonesl domů, ale vůbec si nevybavil, zda ji někde nenechal či neztratil. A protože měl na ruce čerstvé škrábance, sebral se a na policii nahlásil přepadení,  jako pachatele udal onu skupinku mladých. Měsíc trvající šetření nakonec ukázalo, že jejich barvitě vylíčené nadávky i násilí si oznamovatel vymyslel.
 
Opět se ukázalo, že ne všechno, co lidé oznamují, se opravdu stalo.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
18. 5. 2012, v 11.30

vytisknout  e-mailem